JC2 winterkampioen

Afgelopen zaterdag was de grote dag: JC2 kom opgaan voor het kampioenschap.Een zeer mooie prestatie aangezien het team eigenlijk maar uit 5 spelers bestaat, Collin, Jesse, Kito, Sven en Tycho.Gelukkig kunnen ze regelmatig een beroep doen op de (vaste) invallers: Aron, Ilse en Lotte.

Voorafgaand aan de laatste speelronde stonden de heren 1 punt voor op de nummer 2 AETOS. AETOS moest al om 12 uur spelen en had met 3-1 gewonnen. Een 3-1 overwinning zou genoeg zijn. (Een 3-2 waarschijnlijk ook, maar dat zou veel ingewikkeld rekenwerk opleveren, dus maar beter gewoon 3-1 of 4-0 winnen).Helaas kon trainer/coach Kim er niet bij zijn, zij moest zelf ook om 16:30 spelen.

Toch wel enigszins zenuwachtig werd afgereisd naar Wageningen.Ook tijdens de wedstrijd bleek dat de zenuwen wel een rol speelden.Na een lastige start in de eerste set (14-8 achter), werd goed teruggevochten (17-17) en de overwinning binnengesleept (20-25).Nu zouden de zenuwen toch wel weg zijn? Helaas, de spanning werd opgebouwd, tweede set verloren (25-19).De derde set moest dus weer hard geknokt worden. Na een spannend begin (11-12 voor), werd de voorsprong met een tussensprint uitgebouwd (13-19) en tenslotte de set binnengesleept (18-25).Toen vonden de spelers en speelsters het genoeg en werd de vierde set even afgeraffeld (10-25 winst).De opdracht was volbracht, het feest kon beginnen. 3-1 winst en het kampioenschap.Snel (nou ja, snel) douchen en op naar de Alternohal, waar het feest met alle spelers en speelsters en trainer/coach gevierd kon worden.Daar werden ze verwelkomt met een luidkeels meegezongen “We are the champions” (leuk he, Jesse). Door de jeugdcommissie werd een verdiende teamschotel aangeboden en Kim verzorgde nog een teamschotel + patat (het was tenslotte toch etenstijd).

Collin, Jesse, Kito, Sven en Tycho, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap.Aron, Ilse en Lotte, heel erg bedankt voor jullie bijdrage aan dit kampioenschap en voor het meespelen.

André Bergmans.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 17 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie