Jan Voortman koninklijk onderscheiden

Een verrassing tijdens de vrijwilligersbarbecue. Burgemeester Ton Heerts was persoonlijk naar de Alternohal gekomen om een koninklijke onderscheiding uit te reiken aan Jan Voortman.

Ondanks dat de voorbereidingen voor dit feestelijke gebeuren al geruime tijd geleden in gang waren gezet was het erelid van Alterno zich nergens van bewust, tot het moment dat hij Burgemeester Heerts het Alternogebouw zag naderen. Omdat Jan altijd overal van op de hoogte is, voelde hij op dat moment enige nattigheid.

Dat hij daarmee in de goede richting zat bleek al snel toen Burgemeester Heerts begon aan zijn toespraak die culmineerde in een opsomming van wat Jan de afgelopen vijfentwintig jaren allemaal voor Alterno heeft betekend. ,,Teveel om op te noemen”, was de eindconclusie van de burgervader, die vervolgde dat dit allemaal bij zijne Majesteit niet onopgemerkt was gebleven, waardoor Jan Voortman zich vanaf heden lid in de orde van Oranje Nassau mag noemen.

Vanwege de coronamaatregelen spelde Heerts niet zelf de versierselen op maar viel deze eer te beurt aan Jan’s zoon Remco.

Aansluitend op de ceremonie spraken bestuurslid Rene Steenman en Monique Nijhof nog lovende woorden over feestvarken Jan. Het laatste woord was aan Jan zelf. Zijn bedankje werd al snel gevolgd door de typische jan Voortman zin:,, Het gaat al veel te lang over mij, laten we maar snel beginnen met die barbecue.”

Om de video te bekijken: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 juni 2021 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties