Jaaroverzicht

Een jaar zonder al te veel echte hoogtepunten. Wel zijn er twee teams bij Alterno die zich Nederlands kampioen mogen noemen. Jongens CMV wint goud op het NOJK 9waarbij Alterno in het eindklassement de derde plaats behaald) en bij het zitvolleybal is er het jeugdteam onder 15 jr. dat de titel pakt. Heren 1 gaat na de degradatie uit de eredivisie vrijwillig twee niveaus lager spelen (1e divisie dus met Paul ten Broeke als hoofdtrainer) en Dames 1 eindigt het seizoen als vierde en start de nieuwe competitie met een bijna volledig nieuwe selectie. De zitvolleyballers worden in de 1e divisie vijfde maar kunnen voor het seizoen 2017-2018 geen team op de been brengen.

Naast het zitvolleybal is er nog meer droevig nieuws, want met het heengaan van Gert Abbink en later dat jaar Bert Huigen verliest Alterno twee mannen van het eerste uur. In de zomer wordt tijdens de jaarlijkse BBQ, Rene Steenman benoemt tot vrijwilliger van het jaar. Ook worden er twee voorzitters nog eens extra bedankt voor hun jarenlange inzet. Jeugdvoorzitter Jaap Lambooij geeft het stokje over aan Rob van den Dool-Wamelink en bij de mini’s treedt Patricia Geervliet af . Zij wordt opgevolgd door Eline Konijnenberg. Op bestuurlijk niveau wordt de commerciële portefeuille vanaf de zomer ingevuld door Martin Koldenhof. Zijn positie op facilitaire zaken wordt overgenomen door Rene Steenman. Minder is het dat volleybaltechnische zaken op vacant komt te staan, aangezien bestuurslid Freek Meeske zijn functie aan het begin van het nieuwe seizoen (2017-2018) neerlegt.

De activiteitencommissie laat ook dit jaar weer nadrukkelijk van zich horen. In de tweede helft van het jaar wordt er een heus dartcentrum geopend waar iedere maand wedstrijden worden georganiseerd. Wenz werpt zich op als sponsor van dit gebeuren.. Uiteraard houdt de commissie ook weer diverse acties, zoals oliebollenverkoop, grote clubactie, lege flesseninzameling,  waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de vereniging.

JM.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 31 januari 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *