Jaaroverzicht 2019: Waar gaan we met Alterno naar toe

Terugkijkend op het jaar 2019 valt in eerste instantie het verlies van twee markante Alternoleden op. Op 23 april overleed oud-erevoorzitter Fop ten Broek en op 6 september kwam bericht van het heengaan van René Geerdink. Twee Alternoten die hun sporen binnen de vereniging ruimschoots hebben verdiend en de komende jaren zeer gemist zullen worden.

Er was gelukkig ook genoeg goed nieuws. Het clubhuis onderging het afgelopen jaar door de inzet van een grote groep vrijwilligers, een ware, zeer fraaie, metamorfose, waardoor het er weer jaren tegen kan. Ook binnen het bestuur waren er de nodige mutaties. Zo werd penningmeester Andre Tijhuis afgelost door Leo Bottema en vervulde Mathijs Mast de al enige tijd openstaande vacature van bestuurslid volleybaltechnische zaken. Het bestuur besloot bovendien om met de leden in gesprek te gaan over de toekomst van de vereniging. Samen met de Rabobank werd hiervoor een traject opgesteld dat na de zomer van start ging, door zal lopen in 2020 en antwoord moet geven op de belangrijkste vraag: “Wat voor een vereniging wil Alterno de komende jaren zijn en waar gaan we met Alterno naar toe”.

Heren 1 behaalt in de derde divisie onder leiding van Lars Olav Massa een derde  plek en doet ook aan het einde van 2019 bovenin mee in de strijd om de titel. Dames 1 belandt voor het eerst sinds lange tijd in de degradatiepoule, maar heeft weinig problemen om zich te handhaven in de hoogste volleybalcompetitie. Wel komt er aan het begin van het seizoen een nieuw gezicht voor de groep te staan, Eric Meijer wordt afgelost door William Klaver. Die ziet het team moeizaam in de competitie van start gaan en met de kerstdagen op plek negen in de competitie staan.

Op het NOJK kwam onze vereniging met zes teams in de finaleronde uit. Die zes finalisten boekten wisselende resultaten. De C-categorie kon daarbij het hardste juichen. Zowel de jongens als de meisjes gingen er namelijk met een mooie zilveren medaille van door en ook in het overall klassement (Jaap van Kasteeltrofee) behaalde Alterno een tweede plaats.

Uiteraard zat ook dit jaar de activiteitencommissie niet stil en organiseerde weer diverse feestavonden, een Week van Alterno in afgeslankte vorm en ook verschillende jeugdactiviteiten. Ook dit jaar gingen zowel de jeugd- als de mini-leden weer op kamp naar de vertrouwde lokaties in Heino en Lunteren.

Tot slot de recreantenafdeling. Die groeit en bloeit als nooit tevoren. Dit jaar kwam er een vijfde recreantenteam bij en daarbij zien we steeds meer recreanten die hand en spandiensten verlenen bij of deelnemen aan diverse activiteiten die binnen de vereniging worden georganiseerd. Een mooie ontwikkeling, hoopgevend voor de toekomst.

Naar een antwoord op de vraag waar we met Alterno naar toe gaan wordt momenteel door een grote groep leden gezocht. Voor nu wil ik alvast zeggen, ……in ieder geval naar 2020, een zonnige toekomst tegemoet! Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en tot ziens in 2020.

JM

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 31 januari 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *