Inzamelingsweek voor Voedselbank

Van dinsdag 19 tot en met maandag 25 april organiseren we als Alterno in het teken van het WK Volleybal Vrouwen een inzamelingsweek voor de Voedselbank. Aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ kun jij vele gezinnen helpen in de regio. Doneer jij ook?

Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Mogelijk ken je zelf ook mensen in jouw omgeving die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Het aantal gezinnen, dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt daarbij ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Daar willen we ons als VV Alterno voor inzetten door een inzamelingsweek voor de Voedselbank te organiseren. Deze bijzondere week vindt plaats van dinsdag 19 tot en met maandag 25 april.

Maatschappelijk thema WK Volleybal Vrouwen: vitaliteit
Tijdens aankomend WK Volleybal Vrouwen 2022 in Nederland, dat van 23 september tot en met 15 oktober plaatsvindt, staan er een aantal maatschappelijke thema’s centraal, waarvan vitaliteit (bewegen en gezonde voeding) er een is. De focus ligt op dit thema, omdat bewegen en gezonde voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren wij deze speciale inzamelingsweek voor de Voedselbank.

Doneren aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’
Aan de hand van onderstaand ‘boodschappenlijstje vragen we jullie om te doneren tijdens de inzamelingsweek voor de Voedselbank. Op dit lijstje staan gezonde producten die lang(er) houdbaar zijn.

Na de inzamelingsweek komt de lokale Voedselbank de producten ophalen en verdeelt deze over de gezinnen die het hard nodig hebben.

Inzamelingsplek en tijdstip
Wil jij ook doneren? Daar zijn we ontzettend blij mee, net als de vele gezinnen in onze regio die gebruik moeten maken van de Voedselbank. In de Alternohal kun jij de producten die op het ‘boodschappenlijstje’ staan doneren. De hal is open tijdens de trainings-  en wedstrijddagen.

Boodschappenlijstje

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 april 2022 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *