In Memoriam: Gert Abbink (1944 – 2017)

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat op 73 jarige leeftijd Gert Abbink is overleden. Gert was al enige tijd ziek.

Gert was bijna 44 jaar lang lid van onze vereniging, vanaf de oprichting in juni 1973. Afkomstig van vereniging United was hij zeer nauw bij de oprichting van Alterno betrokken. Het eerste team dat kampioen werd bij onze vereniging in 1974 (Jongens Aspiranten) werd door hem getraind.

Van 1978 tot 1983 nam Gert het trainerschap voor Heren 1 op zijn schouders, In die jaren speelde Alterno in de eerste en in de promotieklasse. Hij trainde nadien diverse andere jeugdteams.

Alterno leerde Gert in die tijd kennen als een inspirerende en innoverende oefenmeester. Samen  met Theo Krabbendam werd hij één van de grondleggers van het mini-volleybal in Apeldoorn. Hij kwam voor het eerst met het idee om in de gymzalen het net in de lengterichting op te zetten, zodat het mogelijk werd om in één zaal op twee velden te trainen: een stuk goedkoper! Ook het bekende volleybaltelbordje met de wasknijpers is door Gert ontworpen en gemaakt.

Mede door zijn werk voor de Nevobo was volleybal onlosmakelijk met het leven van Gert verbonden. Niet alleen op beleidsmatig gebied. Zelf was hij namelijk ook zeer actief als volleyballer. Zo stond Gert zelfs op hoge leeftijd nog binnen de lijnen. Op zijn 65e verjaardag was hij dan ook nog steeds actief als competitiespeler in de 1e klasse.

Ondanks dat Gert door zijn ziekte al enige tijd uit het openbare leven weg was, zal door zijn overlijden zijn aanwezigheid zeer worden gemist. Wij verliezen met Gert een bevlogen verenigingsman, een fanatieke liefhebber van het spel en een innemend mens.

Wij wensen zijn vrouw Milly, kinderen, kleinkinderen en overige familie van Gert veel sterkte.

Namens volleybalvereniging Alterno,

Jos Mulder.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 juni 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  • Mijn condoleances aan Milly en familie.
    Gert was een Alternoot van het eerste uur en een gezellige teamgenoot.
    Zo zullen we hem herinneren.

  • Ik wens iedereen sterkte bij het verwerken van dit verlies.

  • Gert was samen met Theo mijn 1e trainer. Een geweldig duo, waarvan de volleybalinspiratie afspatte. Toen nog heel andere technieken en regels, maar in basis is het volleybalspel hetzelfde gebleven. Ik heb daar veel geleerd en ben gaan houden van het spelletje dankzij deze eerste trainingen. Later heb ik Gert mn leren kennen als verenigingsman. We verliezen inderdaad een geweldig mens.
    Milly en andere familie-leden, heel veel sterkte.