Huiswerk voor Dames 1

Sliedrecht geeft Alterno huiswerk mee na 3-1 nederlaag in eerste finaleduel. Evenals achttien dagen eerder bij de onderlinge ontmoeting in de kampioenspoule kreeg Coolen Alterno ook bij de eerste finalewedstrijd van de play-offs huiswerk mee uit Sliedrecht… Bewezen Alterno’s speelsters in die poulefase met de knappe 3-0 overwinning in de return snelle leerlingen te zijn. Of ze ook na de 3-1 nederlaag van woensdagavond bij de ouverture van de best-of-five serie om de landstitel hun lesje hebben geleerd, mogen ze zaterdagavond bij finalewedstrijd nummer twee in de Mheenhal onder bewijs stellen.

Hoe het team van Ali Moghaddasian in de sfeervolle sporthal de Basis uit de startblokken schoot, was in elk geval bijzonder veelbelovend met het oog op de overige wedstrijden. Wat Anna Mebus, Kathy Bonsen, Daniëlle Docter, Kirsten Wessels, Iris Scholten, Lisanne Baak en Eline Timmerman woensdagavond in de eerste set van de finalereeks om het landskampioenschap lieten zien, getuigde van grote klasse. Het onbevangen spelende Alterno overrompelde de favoriete thuisploeg in die eerste set regelrecht. Evenals op 15 april in de Alternohal trok het jeugdige Apeldoornse gezelschap zich niets aan van de reputatie van de opponent en sloeg zich brutaal naar een 18-25 setzege.

Alterno kon het niveau van die eerste set niet vasthouden. Halverwege de tweede set begon de titelverdediger langzaam orde op zaken te stellen. Terwijl de dijenkletsers van de huis-deejay uit de jukeboxen dreunden, raakte Alterno steeds meer van slag. Het liet zich té veel imponeren en kwam niet meer in het stuk voor. De technische staf probeerde met wissels het tij nog te doen keren, maar de Sliedrechtse overmacht was te groot: 25-17, 25-18, 25-14.

Ondanks de teleurstelling van de nederlaag had Ali Moghaddasian naderhand zeker lichtpuntjes gezien. De overtuiging waarmee Alterno de landskampioen in die eerste opzij zette, sterkt de coach in de overtuiging dat de strijd om het landskampioenschap niet na één duel al een gelopen koers is. “Ik geloof nog steeds dat het kan. Maar dan moet het passend beter, moeten we de servedruk hoog houden en beter in ons plan blijven. Als je weet wat hun vaste patronen zijn, dan moet je die zien te ontregelen. De vaste basis moet zorgen dat ze het spel blijft spelen, zoals we dat willen. Jammergenoeg hadden sommigen bij ons het vandaag niet”

“Wij begonnen het minst zenuwachtig. We speelden met een hoge servedruk en ook blokkerend zat het in die fase goed. Ook het begin van die tweede set was prima. Opeens is er dan een rotatie waarna het misgaat. De wissel van spelverdeelster pakte bij Sliedrecht goed uit. Hun passlijnen werden beter en ook konden zij veel scoren in de hoeken. Bij ons liep de servedruk terug. Hierdoor moesten we van Plan A naar Plan B en van Plan B naar Plan C. Je moet wat proberen wanneer je dik achter staat. Ik heb zelfs twee libero’s gebruikt. Helaas hadden we op Plan C niet getraind…”, luidde de korte wedstrijdanalyse.

Moghaddasian houdt alle vertrouwen in zijn speelsters. “Met de kwaliteiten die wij hebben, kunnen we van Sliedrecht winnen. Het hoeft niet ineens dertig procent beter, het volstaat al wanneer we wat vaster zijn. We mogen nu uithuilen en die nederlaag van ons afschudden, dan moeten we zorgen dat we er zaterdag weer staan. Het kan nog steeds, maar dan moeten we wel winnen. Uiteindelijk gebeurt het allemaal tussen de lijnen.”

Rob Kruitbosch

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *