Het spookt bij Alterno.

Al vroeg waren de eerste kinderen aanwezig. Velen verkleed als spook of ander eng figuur. Menig bezoeker voor de wedstrijd werd de schrik in de benen gejaagd. Zo kun je ook een tegenstander imponeren. De lampions gingen aan en het was een fraai gezicht. Even buiten op de foto en de tocht door het donkere park kan beginnen. De vooraf uitgezette tocht was voorzien van ‘ogen’ in de donkere struiken die licht gaven. Het was spannend, eng en zeker daar waar de wind de bladeren deed bewegen, verschrikkelijk griezelig. Gelukkig waren deze jonge griezels allemaal gekomen met een papa of mama. Of zij het spannend vonden??? Ik denk het wel, want hoe dan ook, een donker gedeelte in een bos, zorgt altijd voor een iets verhoogde hartslag.

En dan de oudere jeugd. Een echt enge film, of toch eentje waarbij je je lachen niet in kunt houden?? Nee, dit keer echt een enge film. En achteraf hoor ik goede geluiden. Deze graad van ‘engheid’ mag. Het is stil als de film begint; het blijft stil als het spannend wordt en her en der een gilletje en schrikbeweging. Een enkeling verschuilt zich achter de persoon die voor hem zit. Even pauze en goed ademhalen. En natuurlijk popcorn eten, want dat hoort bij de film. Dan de 2e helft. Opnieuw is de spanning te snijden. Stil, geen ademhalen, ietwat wegkijken (of je mobiel als afleiding zoeken) en gewoon aan iets anders denken. Tot het eind is de film spannend.
Dan het park in. De ingehuurde griezels zijn er klaar voor. Geschminkt, verkleed en met geluideffecten gaan zij het park in. Stoere groepen kinderen gaan hen achterna, niet wetend wat hen te wachten staat. Na een halfuur komen ze opgelucht uit het park. Het zit er weer op en we hebben het doorstaan.

‘Griezels’, allemaal enorm bedankt voor jullie bijdrage. Zonder jullie geen Halloween.

Klik hier voor de foto’s

Monique

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 november 2015 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *