Het Kugel-Jeugdkamp

Op vrijdagavond tussen 18.00 en 18.30 kwamen alle deelnemers naar ons gezellige huisje in Heino. De jongens kregen een mooi roze kampshirt en de meiden een blauwe, nu konden we echt beginnen!

Na een praatje van Stephan werden de ouders gedag gezegd en de slaapkamers ingedeeld. De eerste spellen werden gedaan en de eerste punten kwamen op het scorebord. Na de spellen was het tijd voor een knakkie dat er bij iedereen goed in ging.

Hierna werd de groep in drieën verdeeld voor een spannend potje lasergame in het bos. De andere groepen hebben gezamenlijk een mooi jongens- en meiden spandoek gemaakt.

In de huisjes werden er nog spelletjes gedaan, gedanst en gezongen. Daarna was het tijd om naar bed te gaan (in ieder geval voor de begeleiders).

Klik HIER om alle foto’s te belijken

Zaterdag

Toen de begeleiders uit bed kwamen zaten er nog wat kinderen in het huisje die helemaal nooit hun bed hebben gehaald, het is ook zo leuk om op kamp de hele nacht wakker te blijven. Maar ja dan is het aan ons als begeleiders de taak, om ze ook de hele dag wakker te houden….

We begonnen om 8.15 met een lekker ontbijt om hierna verschillende spellen te gaan spelen. De strijd tussen de jongens en de meiden ging ten slotte door. We speelden vier spellen waarbij er punten verdiend konden worden: maak een unieke foto, raad het woord, volg het touw en een potje sjoelen. Alleen ging dit een beetje anders dan anders… Het touw werd vol gesmeerd met vieze troep en het sjoelen was met komkommer en yoghurt, waarbij de monden dienst deden als sjoelgaten. Iedereen was smerig en stonk naar curry en yoghurt, maar we hebben wel gelachen.

Hierna was het tijd voor de lunch want ’s middags gingen we naar het Jakobsgat waar ook weer verschillende spellen werden gespeeld. Daarna was er voor iedereen vrije tijd. We speelden ondertussen zitvolleybal op een zeil, sponzentrefbal, vla-rugby en een potje slagbal met zeilen, zwembadjes en heel veel zeep. Toen we terugkwamen stond er een lekker broodje hamburger klaar en aansluitend was er weer even vrije tijd.

Toen het donker werd was het hooste tijd voor het avondprogramma. Er werd wie/wat ben ik gespeeld, ontsnapt uit een escaperoom en gegild bij een spooktocht in het bos….brrrr.

Rond 01.00 uur was de koek bij de meesten op en werden de bedden opgezocht, nu wel want zeker als je al een nacht niet hebt geslapen, ben je erg moe.

Op zondag staan er alweer de laatste activiteiten op de planning!

Klik HIER om alle foto’s te belijken

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 juli 2022 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *