Het kampioenschap voor meisjes E1

Het kampioenschap voor meisjes E1 is binnen!!….We hadden nog vier setwinsten nodig om kampioen te worden. Nog twee wedstrijden te gaan tegen de nummer twee en nummer vier.
Afgelopen zaterdag de laatste speelronde in eigen hal;
Op het centercourt van de Walewein 1 werd een goede start gemaakt met de warming-up , de dames hadden er vanaf het eerste moment veel zin in. Goede voorbereiding van de training afgelopen donderdag door Martijn zorgde voor een makkelijke winst de eerste twee sets. Tijdens de derde set zag je de spanning in het team toenemen en zorgde voor een nipte overwinning met setstand 25-22. Nog maar een setje en we zijn al kampioen werd onderling gesmoesd door de dames, de coaches pepte de dames nog een keer op met de woorden; “een echte kampioen maakt een hoop kabaal bij elk punt wat dichterbij het kampioenschap komt” Prachtige rally’s, opslagen en reddingen volgde. Schitterend om te zien voor alle toeschouwers en trotse trainer en coach, de set werd gemakkelijk gewonnen met 25-9. KAMPIOENEN KAMPIOENEN OLE OLE!!

De meiden werden flink onthaald door alle toeschouwers en al snel had de minicommissie lucht gekregen van het euforische nieuws dat ME1 al kampioen was geworden alvorens de laatste wedstrijd tegen de nummer twee (Dynamo ME1) te hebben aangevangen. Spandoeken werden opgehangen door ouders en medailles werden al uitgereikt door de minicommissie. Wat een trotse ouders, trainer/coach, opa’s/oma’s, het was mooi om te zien en er werd teruggeblikt naar een zeer snel en mooie ontwikkelingen die het team en de spelers hebben doorgemaakt in de afgelopen vier maanden.

Toen was het nog even opladen voor de laatste wedstrijd tegen Dynamo ME1 een pittige wedstrijd, dit omdat het de nummer twee in de competitie is en omdat dit ook een team is die een enorme groei ontwikkeling heeft doorgemaakt tijdens het verloop van de competitie. Het leek er lang op in de eerste set dat Dynamo de sterkste zou zijn, maar in de eindfase van de eerste set kwamen de meiden van Alterno steeds dichterbij en trokken uiteindelijk de setwinst naar zich toe met 25-23. Hiervan waren de meiden van Dynamo de tweede en derde set van overrompeld en verloren deze sets ook. De vierde set gingen de remmen los bij Alterno en werd er veel lol gemaakt door ballen te smashen en grapjes onderling te maken. Hierdoor werd de vierde set jammer genoeg verloren, maar met een mooie 3-1 tegen de nummer twee in de competitie een prachtig resultaat! De trainer & coach hadden ook nog twee verrassingen in petto; een kampioensshirt en een extra medaille voor een mooi resultaat en onze blijk van waardering naar onze meiden.
In de kantine hebben we heerlijk genoten van de, door de minicommissie aangeboden, teamschotel en van de meegenomen kinderchampagne van een van de ouders!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 18 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *