Het hoge noorden

Zaterdag 9-11-2019. De avond van de dood of de gladiolen. Donitas, hekkensluiter in de topdivisie en wij, bijna hekkensluiter. Beide teams, gebrand om eindelijk eens echt te pakken. De volle punten te pakken.

Om 19.30 uur stonden we er klaar voor. De volle arena in Groningen met fijne supporters die uit volle borst onder begeleiding van trommels hun Donitas aanmoedigden. Toch zaten daar, hoog boven in de tribune ook een handje vol groene supporters. Ouders, broers, zussen die de lange oversteek naar het hoge noorden durfden te wagen! En wat vinden wij dat super leuk!

Dus laten wij ons maar eens even van onze goede kant zien. We kwamen goed uit de startblokken. Goede serve, goede pass en aanvallend konden we alles doen. Het lukte en dat is een fijn gevoel. Techniek en tactiek check! 14-25! Bam.

Door naar set 2. En daar is ie weer. Dames 2 zou dames 2 niet zijn als we in de tweede set meer onder druk komen. Donitas ging beter serveren, hier hadden we passend niet altijd grip op en als we dat wel hadden, maakten we zelf een aanvallende fout of hadden we te weinig lef, waardoor we de bal hard terug kregen. Dan loop je meteen een heel stuk achter de feiten aan en kunnen we het nog moeilijk ombuigen. Ook met een aantal wisselingen in het veld konden we het niet ombuigen naar een overwinnen in de tweede set. We zijn wel blijven vechten. Dan maar voor de volgende set. 25-17 stond op het scorebord.

Set 3 ging lang gelijk op. We kwamen wel weer wat beter in ons spel, maar zoals in de eerste set, lukte ons niet meer. Door een goede serveserie van Barbara en Gina haalden we de derde set binnen met 20-25.

Dan de vierde set. Worden het 3 punten voor ons of gaan we toch door naar een vijfde set en verdelen we de punten? Dat willen wij niet, Donitas wel. Deze set gaat ook heel lang gelijk op. De tribune maakt kabaal, soms kunnen we elkaar niet eens verstaan. Wel een fijne sfeer!

Dan HET moment van deze wedstrijd….

24-23 voor Donitas. Marloes aan serve… fluitje klinkt, Marloes twijfelt… ze hoort een fluitje maar was dat nou de eerste of de tweede scheids..? Tja beter maar serveren…dan kan het altijd nog zo zijn dat je teruggefloten wordt en dat de bal opnieuw geserveerd moet worden.

Marloes serveert…… Donitas vangt de bal….HUH? Ja, ze vangen de bal, want de tweede scheids heeft OOK gefloten, voor een wissel aan Donitas kant…. wat nu??????

Overleg, Silke meldt zich bij de scheids… Donitas wil wisselen, wij willen een punt voor de gevangen serve van Marloes, want ja, de eerste scheids floot eerst…

YES!!!!! Waarschuwing voor Donitas, punt voor ons! 24-24! En door!

Marloes aan serve… bam…. 25-24… Marloes aan serve… BAM! 26-24! Coole kikker! Hopsa! 3 punten voor ONS!

A.s. zaterdag spelen we om 20.00 uur thuis tegen Sliedrecht 2. Zij staan 2 punten boven ons in de competitie. Het zou leuk zijn als we hier ook weer punten kunnen pakken, maar we willen vooral ook groeien. Niet meer van die lange series tegen, maar proberen of we dat sneller kunnen doorbreken. Lef houden bij moeilijk ballen en spannende momenten in de wedstrijd, maar wel afgewisseld met ballen waar we niet vol in moeten gaan, maar slim weg moeten leggen. Zo blijft de bal in het spel bij de tegenstander en kunnen we zelf weer blokkeren en verdedigen om wel de rally winnend af te sluiten.

Hopsa! Hier gaan we voor! Komen jullie ook? We hebben jullie steun hard nodig! Trommels mogen altijd uit de kast gepakt worden!!! Die missen we soms best wel. Hoe mooi was het altijd… veel kabaal vanaf de tribune en niet alleen mensen die komen en die de beste stuurlui zijn, maar mensen die hun best doen ons naar een overwinning te schreeuwen! Wij gaan ervoor! Jullie ook????

Tot zaterdag 20.00 uur!

Groetjes dames 2.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 12 november 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *