Het Europese avontuur van Dames 1

Verslag van Kathy Bonsen; Na weer een ongelofelijk gave ervaring in de Challenge Cup thuiswedstrijd mochten we vorige week onze huid zo duur mogelijk verkopen in de uitwedstrijd tegen Novara. Dinsdagochtend 7.15 uur verzamelen bij de Alternohal was voor velen toch wel erg vroeg, gelukkig stond er in het vooruitzicht een reis bestaande uit bus-vliegtuig-bus, dus nog genoeg tijd om wat slaap in te halen. Moniek moest helaas thuis achterblijven omdat ze ziek was. Halverwege de middag kwamen we aan bij ons hotel in Novara, dat Italianen van warmte houden kwamen we al gauw achter. Want niet alleen buiten was het een fijne temperatuur met een lekker zonnetje maar ook op de kamers in het hotel stond de verwarming op 35 graden. Snel de temperatuur wat omlaag doen, spullen wisselen, eten en op naar de wedstrijdhal voor onze eerste training. Ook in de sporthal wisten de Italianen wel raad met de verwarming…
In de anderhalf uur durende training was het vooral wennen aan de hal, aan de verlichting en de reis uit de benen trainen. ’S Avonds werd er nog een keer gegeten en daarna lekker wat gerelaxt op de kamers.

De volgende ochtend om half 10 stond de volgende training op de planning. Over het niveau van de training waren de meningen achteraf wat verdeeld, maar ach, als het gevoel maar goed is! Intussen waren onze supporters ook in Milaan geland en daarbij ook Anne-Britt. Die op maandag nog vrij had kunnen regelen voor woensdag en donderdag zodat ze kon invallen voor Moniek. De middag bestond vooral uit eten, rusten en weer eten voordat het eindelijk zover was. Op naar de wedstrijd, op de speelsterslijst van Novara stond dit keer wel de volledige selectie van het eerste team. Ons eerste doel was al bereikt, spelen tegen de echte wereldtop!

De warming up was al spannend genoeg, aangezien de elektriciteit uit viel en dus ook de hele hal donker was. Dat betekende dus een deel van de warming up in het donker doen, terwijl de plaatselijke Nuon werd ingeschakeld om het probleem op te lossen. Met iets vertraging begon de wedstrijd. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, we waren heel wat maten te klein maar we hadden toch maar mooi afgedwongen dat ze met hun basis moesten spelen.
Wilfriend, John en Rick hadden een goed plan gemaakt voor de golden set, we hoopten hier nog te kunnen stunten. Maar ook hier kwamen we helaas (veel) te kort.
Helaas, een stunt zat er niet in. Maar we kunnen terug kijken op een mooie trip en zeker ook met de ongeveer 30 supporters die mee waren gereisd en ons de hele wedstrijd bleven steunen!

Achteraf terugkijkend was ons hele Europese avontuur een hele mooie ervaring. Wij hadden dit zeker niet willen missen. De drie wedstrijden in de Mheenhal waar we in totaal maar één set verloren hebben, alle vrijwilligers die steeds maar weer klaar stonden en de supporters die uit hun dak gingen.
Aanstaande zaterdag spelen wij om 17.00 uur thuis tegen Weert, gevolgd door maar liefst 6 uitwedstrijden in twee weken. Een druk programma dus..
We hopen u zaterdag weer te zien!

Op deze pagina zijn ook wedstrijdfoto’s te vinden van Novara tegen Dames 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 26 januari 2015 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie