Het Dros-Alterno Klusteam

Corona, we hebben er langzamerhand genoeg van.

Gelukkig is er voor de jeugd weer activiteiten opgestart, zodat iedereen elkaar weer kan zien. Het was de afgelopen zaterdagen weer ouderwets gezellig bij de Alternohal. Beetje volleybal, Bootcamp en conditietrainingen.

Maar die Corona periode heeft mij als facilitair ook op een spoor gezet van een probleem. Ondanks dat de hele accommodatie gesloten was, hadden we een “groot” waterverbruik. Dit kon alleen maar één oorzaak hebben, nl. LEKKAGE! Onderzoek wees uit dat de lekkage moest zitten in de waterleiding vanaf het z.g. “stookhok” naar de berging. Deze leiding loopt onder de vloer van de Commissiekamer en BSO ruimte naar buiten.

Daar ligt dan weer een kunststof leiding in de grond naar de voorzijde van het pand. En ergens kon het lek zitten. We zijn begonnen met graven nabij de trap van de nooduitgang “Groene Kamer”. De bedoeling was om vanaf dit punt een nieuwe leiding naar binnen te leggen, omdat we dachten dat de lekkage aan de voorzijde van het pand zat. Helaas was deze actie voor niets, want de lekkage zat er nog. Het gat maar weer dicht gegooid en op naar de volgende. Deze keer halverwege de eerste poging en de gevel van de BSO ruimte. Er leek n.l. een verzakking te zitten in de trottoir tegels, dus hup… de tegels er uit en de schop in de grond.

Dan wel jammer als de waterleiding op minimaal 60cm diepte ligt en er weer achter komen dat de lekkage er nog steeds zit. We hadden buiten nog één punt waar we dachten dat het zat en dat was nabij de gevel, waar de waterleiding naar buiten komt. Tonnie zette er met alle enthousiasme de schop in de grond, maar ook hier bleek de grond kurkdroog.

Hier kon de lekkage niet zitten. Dat kon maar één ding betekenen, de lekkage zat binnen, ergens onder de vloer. Gelukkig hebben we hele slanke leden in de Klusteam die niet claustrofobisch zijn en zonder moeite onder de vloer kropen. Het lek was hierna snel gevonden.

En defecte koppeling in de leiding, waar het water duidelijk naar buiten kwam. Gelukkig hadden we nog genoeg onderdelen in ons “magazijn” en was de lekkage snel verholpen. Speciaal dank gaat naar Jan Bijsterbosch en Ruud Klessens. Zij waren de helden die zonder mopperen onder de vloer kropen.

Maar dat was niet het enige wat wij als Klusteam hebben gedaan.

Wij maken handig gebruik van het feit dat de hal even niet in gebruik is en doen we op veel punten “groot onderhoud” en voeren we energie bezuinigingen door.

Hier een opsomming van onze activiteiten die uitgevoerd zijn:

  • Vervangen TL armaturen voor LED panelen in de kleedkamers en douches,
  • Vervangen TL armaturen voor LED panelen in de commissiekamer,
  • Vervangen TL armaturen voor LED panelen in de BSO ruimte,
  • Onderhoud CV ketels,
  • Plaatsen van extra lichtmast nabij de overkapping (hebben we straks meer licht als we weer gebruik mogen maken van het clubhuis) Deze is voorzien van een energiezuinig LED armatuur,
  • Nieuwe airco geplaatst in de “Groene Kamer”,
  • Pantry geplaatst in de commissiekamer t.b.v. de BSO Villa in Kleur,
  • Schakelaars en wandcontactdozen vervangen in de BSO ruimte en commissiekamer,
  • Luchtbehandelingskast is grondig gereinigd en voorzien van schone filters.

CCTV installatie

Helaas worden we elk jaar geconfronteerd met diefstal van fietsen, die aan de zijkant van het gebouw staan. Ook is er eind vorig jaar door een “kunstenaar” graffiti tekening gemaakt op de gevel aan de voorzijde van het gebouw. Deze is al snel door fa. Dros vakkundig verwijderd.

Bedankt Ronald voor de snelle reactie!

Daarom is ons beveiligingssysteem uitgebreid met drie extra CCTV camera’s. We hadden al vier camera’s binnen hangen en de beelden waren zichtbaar op de monitor achter de bar. De extra camera’s hangen onder de overkapping, zijkant van het gebouw, zodat we de fietsenstalling kunnen bewaken en de parkeerplaats om ons “kunstenaars te kunnen vastleggen. Op de voorgevel en aan de zijkant nabij de hoofdingang zijn borden opgehangen die vermelden dat er camerabewaking is.

Ik wil iedereen in het Klusteam weer bedanken voor hun inzet.

Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan.

(Bas, Bert, Bert, Hans, Jan, Laurens, Leon, Martin, Peter, Rick, Sandro, Tonnie, Wim. ) Aangevuld met extra handjes van Jan, Ruud en Anton.

[Volgorde is alfabetisch en zonder iemand tekort te doen])

Klik HIER voor meer foto’s

van bestuur facilitair

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 juli 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *