Het Alterno Wenz Midwinter Recreanten volleybaltoernooi met recht winters

Het was buiten koud, maar ook binnen in de hal was het fris. Misschien nog net prima om te spelen, maar brrrrr op de tribunes. In de kerstvakantie wordt de verwarming een standje lager gezet en door de plots opkomende koude, was het lastig om het warm te krijgen in de hal. En in de zaaltjes konden de ramen niet dicht. Barre omstandigheden dus om te volleyen. En toch was het plezier er niet minder om. Warme koffie, thee of chocolademelk met de bekende vlaaien. Daar keken we echt naar uit. Dank je wel, WENZ (Onno en Vera), het was weer voortreffelijk geregeld en het smaakte prima. En alles was op! Vooraf had ik er wat op willen verwedden dat de grote hoeveelheid taarten niet zou eindigen als een leeg plateau, maar niets was minder waar.

Het meest gezellige toernooi, altijd de 1e zondag van het jaar, was wederom een succes. Dat blijkt wel: het maximaal aantal teams dat kan deelnemen had zich ingeschreven. Teambuilding, lekker ballen na de oliebollen, gewoon even gezellig het nieuwe jaar starten en ook veel sponsoren die eens wilden laten zien wat zij kunnen op volleybalgebied…. Alle redenen om te komen.

De sfeer is altijd goed. In en rond het veld. Er wordt sportief gespeeld (heel af en toe een uitglijder…), maar we zien dat het zonder scheidsrechter ook prima wordt opgelost. Spelers die hoog spelen in de competitie pasten hun spel aan (klasse!!) en zorgden mede voor dat iedereen lekker kon ballen. Voor de een was het echt het onderste uit de kan halen, voor de ander met 2 vingers in de neus een gerichte bal plaatsen. Er werd hard gewerkt, mooie reddingen vonden plaats, veel gelachen om en naar elkaar. Kortom, we blikken terug op een geslaagd WENZ toernooi. Dit was de 7e keer dat het toernooi plaatsvond en we gaan op naar de 8e keer. Zondag 5 januari 2025 is het weer zover. Het duurt nog lang en is nog ver weg, maar we kijken er nu al naar uit. Dus mocht je volgend jaar (weer) van de partij willen zijn, noteer het vast in je agenda. De inschrijving zal zo rond eind november van start gaan. En nu kan ik met recht zeggen: vol = vol. En dan zorgen we voor een warmere hal, beloofd!

En dan de einduitslag. Wenz ging steeds beter spelen, maar kwam net te laat op gang. Het toernooi moet voor hen net iets langer duren. Maar een goede kans dat het resultaat volgend jaar beter zal zijn. Zet ‘m op. Dynamo R5 gaat er met de prijs vandoor. Verwarrende teamnaam, want het is een team van Alterno.

 1. Dynamo R5
 2. Nienkes Power Spikes
 3. Team Hosselaar
 4. Leukste team
 5. De toppers
 6. Houwer&Ruijs
 7. Margriet&Co
 8. Gastouderopvang De Boswachter
 9. Jonker Ones
 10. Weten we nog niet
 11. Jaaps Hoogvliegers
 12. Mw de Boer
 13. De Jupiters
 14. De dampende Tuinman
 15. Borplatmix
 16. Wenz

Ik dank iedereen voor de gezelligheid, de sportiviteit, de bardienst, de op- en afbouwers en natuurlijk Onno en Vera voor het mogelijk maken van dit toernooi.

PS er werd gevraagd of dit toernooi ook in de zomer plaats kan vinden, dus 2x per jaar. We laten onze gedachten daar over gaan. Wel is er iedere donderdag in de  zomervakantie (juli/augustus) het MIXMIXMIX toernooi, waar iedereen altijd welkom is. Houd de site in de gaten rond juni.

Groet, Monique en wellicht tot volgend jaar

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 januari 2024 door Peter Bredenoort
Share Button