Het Alterno Coronateam

Sinds een tijdje is er binnen Alterno een Corona team actief. Zij bekijkt iedere keer op basis van de overheidsmaatregelen wat er moet gebeuren binnen Alterno. Zo goed mogelijk probeert dit team de Alternoten in te lichten, de informatie te delen en ook de looproutes en aanwijzingen in de zaal en het clubhuis vast te stellen. Iedereen heeft vast gezien dat dit gaat met vallen en opstaan. Zo zijn er de afgelopen weken diverse keren wijzigingen doorgevoerd in de looproutes. Op basis van ervaringen waren er soms aanpassingen nodig. En dat onze ruimten niet ingesteld zijn op 1,5 meter afstand, is duidelijk. Daar waar dat niet mogelijk is, vragen wij de Alternoten zelf om zich hieraan te passen en zo goed en kwaad als het gaat de 1,5m te hanteren, door bv even te wachten totdat iemand uit het smalle gangetje is. En dat dat soms lastig is, zeker in het clubhuis, weten we. Maar toch, ons primaire doel is om te kunnen blijven volleyballen, zowel trainen als wedstrijd spelen. En dat alles binnen de richtlijnen van de overheid, RIVM en NOC NSF/NeVoBo.


Binnen dit team hebben we, net als in heel Nederland, soms ook de nodige (pittige) discussies. Wat werkt wel, wat mag wel, hoe kunnen wij het op onze locatie doen, hoe doen andere verenigingen dit, etc. En iedere nieuwe aanpassing volgt weer overleg. Bij regelmaat moeten we even de Nevobo bellen, want ook daar is niet alles in detail duidelijk. Gelukkig komen we er vaak uit.
Voor de looproutes en alle aanwijzingen hebben we advies ingeschakeld van de gemeente Apeldoorn. Op onze locatie is gecheckt en fijn dat het goed geregeld is (een enkele opmerking/advies waar we aan moeten werken). Maar alles staat en valt met ons gedrag. En dat zijn wij zelf. Spreek elkaar hierover aan, want volgens mij willen we allemaal hetzelfde: geen Corona-uitbraak bij Alterno en als er al iemand besmet is, dan geen verdere verspreiding. Dus ook bij ons de maatregelen gewoon opvolgen. 1,5 meter, niet met meer dan 6 in de kleedkamer (als je ouder bent dan 18 jaar), niet met meer dan 3 tegelijk douchen, volg de looproutes en de aanwijzingen op. Ook informeren wij geregeld via de trainersapp wat de richtlijnen zijn, zodat trainers dit kunnen hanteren bij de trainingen en wedstrijden.
Ook is er nauw contact met Esther over de zaalwachtrichtlijnen. Het is anders dan anders en er wordt best veel gevergd van de zaalwacht. Streng, controleren, aanspreken, … best lastig, omdat niet altijd iedereen even begripvol is. Maar het moet nu eenmaal.

Het Coronateam bestaat uit Anne Britt Knijnsberg, Anton Schaffer, Bert Kemkes, Jan Voortman, Marga Tijssen, Mark Zijlstra, Mirjam ter Voorde, Peter Bredenoort, Rene Steenman, Riccardo en Monique Nijhof. Nagenoeg alle disciplines van onze vereniging zijn vertegenwoordigd. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Laat het horen. Alleen samen krijgen we dit voor elkaar. En lees met regelmaat op onze site wat de Corona richtlijnen zijn van de Nevobo en binnen onze eigen vereniging en locatie. En als je uit moet spelen, check dan altijd even de richtlijnen va de uitspelende vereniging.

voor vragen /opmerkingen mailen naar Corona@alterno-apeldoorn.nl

Blijf Gezond, Monique Nijhof, namens het Coronateam.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 juli 2022 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *