Heroische strijd op lenteavondje

Maandag 13 maart beloofde tussen WSV volleybal dames 1 en Alterno dames 8 een rustig, gezellig lenteavondje volleybal te worden. Nadat de 1e set relatief eenvoudig naar WSV ging, was de 2e set voor Alterno. Mooi verdeeld en daar was ook het spel naar.
Ook in de derde set ging de strijd gelijk op, maar werd een tikje fanatieker, niet in de laatste plaats omdat er af en toe discussies met de scheidsrechter plaats vonden. Of dat laatste in alle gevallen terecht was is weer een discussie op zich natuurlijk.

Halverwege de 3e set werd door WSV de joker ingezet en supersupporter verzocht om wat lawaai op de tribune te veroorzaken. Dat was niet aan dovemansoren gezegd, dus ontstond er een klein frontje om de WSV dames aan te moedigen. De derde set ging derhalve dan ook naar de thuisclub.
Maar zoals altijd lokt een actie een reactie uit, dus lieten de supporters van Alterno ook van zich horen in de 4e set. De overmacht aan geluid dat de WSV supporters produceerden kon natuurlijk bij lange na niet overstemd worden door de enkele supporters die Alterno mee had gebracht, maar ondanks dat wisten de Alterno dames toch de 4e set naar zich toe te trekken. Je kon merken dat ze erop gebrand waren een goed resultaat uit het vuur te slepen. Dus kwam het aan op de alles beslissende 5e set.

Na een goed begin van WSV in de 5e set kwam Alterno sterk terug. Bij 14-13 en dus matchpoint van WSV leek de bal bij Alterno binnen het veld te vallen, waarna WSV door het dolle heen was, omdat de winst binnen was. Niets bleek minder waar, want de scheidsrechter gaf deze bal uit in het voordeel van Alterno.(eindelijk in de ogen van een ieder die een groen hart heeft), 14-14 dus. Het mocht niet baten, want uiteindelijk bleek de druk voor Alterno toch te groot en trok WSV alsnog de winst naar zich toe met 16-14.

Conclusie:
Af en toe werden er wel scheve gezichten naar elkaar getrokken tussen de partijen, Volleybalsters, publiek en scheidsrechter en had geen enkele partij de wijsheid in pacht, maar al met al was het toch
een avondje kostelijk vermaak en een spannende wedstrijd.
Wat wil je nog meer?

Een van de enkele Alterno supporters. (naam bij internetteam bekend)

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 maart 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *