Heren 8 en 1 vrouw

Er was eens……

Enige jaren geleden heeft H8 (destijds H7) een mid-wekelijks uitstapje gemaakt naar de Ardennen. Daarover is meerdere keren via deze site berichtgeving geweest. Na dit uitstapje (wij noemen het ons ‘hoogtepunt’) kwam al snel het idee om dit nogmaals te doen. Dus wederom sparen, de ‘hoogtepunt-commissie’ (HPC) opnieuw installeren en ideeën uitwisselen. Na vele avonden vergaderen en diverse discussies kwam dan eindelijk het verlossende woord: H8 gaat in de herfstvakantie 2016 naar Malberg in de Duitse Eiffel.

Aldaar was een fantastische vakantiewoning gevonden; De Oude Pastorie!!
Niks teveel gezegd, wat een schoonheid en luxe. 8 slaapkamers met eigen badkamer, een grote woonkamer met 16-persoons eettafel, een professionele keuken, 2 sauna’s, een jacuzzi, ‘man-cave’ met pooltafel en een heuse filmzaal.

Op maandagochtend 17 oktober vertrokken en via Maastricht, alwaar eerst getracht moest worden om uit 2 escape-rooms te komen, arriveerden we rond 15:45 uur in Malberg. De slaapkamers werden verdeeld (niet iedereen had de hints, afgegeven door de HPC, begrepen), boodschappen gedaan (je moet natuurlijk geen dorst krijgen gedurende zo’n week) en het eten werd bereid. Dat laatste was verzorgd door Albert Gerritsen (de 3 beste slagers) in de vorm van 3 stamppotten met de nodige versnaperingen. Heerlijk Albert!!!!

De dinsdag werd besteed aan een fikse wandeling door de Teufelsslucht (duivelskloof), een fantastisch eigen bereid diner door Joop, Paul en Marc en een media-quiz. Vol(daan) werden de bedjes opgezocht aan het eind van de avond.

Op woensdagmorgen stond het ontbijt klaar voorzien van een fles bier bij elk bord. Waarom? Wij gingen de Bitburg brouwerij bezoeken. Na een korte rit en een niet al te goed meewerkend restaurant voor de lunch de rondleiding door de brouwerij. Aansluitend genieten van 2 consumpties en retour richting Malberg alwaar genoten werd van de sauna, de jacuzzi of de biljart/pool tafel. Na het eten nog een (verkorte) klaverjas competitie met fraaie prijzen.

De donderdag stond in het teken van wandelen en fietsen. Lucas, Theo en Sjors hadden 2 mooie routes uitgezet met de nodige fraaie zoekopdrachten. Gelukkig werd alles wat we moesten zoeken gevonden en is ook iedereen weer in De Oude Pastorie aangekomen.

’S Avonds hebben we een goed gesprek gehad met z’n allen maar werd ook op tijd het bedje opgezocht want de volgende ochtend al weer vroeg op.

Vrijdagochtend rond 10 uur alles netjes opgeruimd achtergelaten (zonder met tv’s te gooien) en vertrokken richting Monchau. Dit fraaie stadje was uitgezocht voor een korte wandeling en lunch. Helaas werd die wandeling niks omdat we te kampen kregen met wegafsluitingen en parkeerproblemen. Dan maar alleen de lunch. Deze was goed en daarna vertrokken richting Apeldoorn. Dat het vrijdagmiddag in de herfstvakantie was hebben we geweten; zodra we Nederland binnenreden was het file.

Vrijdagavond de week samen met onze aanhang afgesloten onder het genot van een HPCRC (hoogtepunt commissie regels chinees) en een drankje in De Drie Ranken.

Nu zult u waarschijnlijk afvragen waar de titel van dit stukje over gaat?

In tegenstelling tot de vorige keer was er deze keer 1 vrouw mee. En daar waar de dame van de bakkerij dacht dat dit was voor het eten koken en afwassen kan ik u meedelen dat dit zeker niet het geval was. Corry is mee geweest ter ondersteuning van Ronald en heeft zich kostelijk vermaakt. Dank Corry dat je dit hebt kunnen doen zodat Ronald ook mee kon. Wij hebben van jouw aanwezigheid genoten en ik geloof dat dat ook wel wederzijds was.

Of er in de toekomst nogmaals een ‘hoogtepunt’ komt voor H8 is nog geheel onzeker. Echter gezien de reacties vrees ik dat de HPC over enige tijd wederom van stal zal worden gehaald.

HPC H8

Gerrit, Sjors en Laurens.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 november 2016 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Mannen het was me een waar genoegen. Ik voelde me bevoorrecht dat ik erbij mocht zijn. Ik heb genoten en heb bewondering hoe jullie deze week beleven en alles organiseren met elkaar. Bedankt!! Liefs Corry