Heren 1 pakt titel Topdivisie

Coolen Alterno Heren 1 deed vandaag, wat al aan het begin van dit seizoen werd aangekondigd, namelijk de titel pakken in de Topdivisie. Daarmee stelde de ploeg van Gert Veldhuizen en Mathijs Mast de promotie naar de eredivisie op drie wedstrijden voor het einde van de competitie al veilig en mogen de mannen zich Kampioen in de Topdivisie noemen.

Heren 1 begon furieus aan de wedstrijd tegen Apollo 8. In Borne pakte de ploeg, aangemoedigd door ca. 60 meegereisde fans, snel en overtuigend de eerste set (13-25) en ook de tweede set ging in no-time, en zonder noemenswaardige tegenstand naar de Apeldoornse formatie (07-25). Pas in set drie kregen de mannen het lastiger. Een beetje zenuwen zullen ongetwijfeld mee hebben gespeeld en ook het feit dat Veldhuizen zijn hele team aan het spelen wilde hebben in deze wedstrijd zal een rol hebben gespeeld maar feit is dat op 15-14, Alterno zelfs even achter stond.

Dat de mannen zich daardoor niet lieten beïnvloeden en weer snel op voorsprong kwamen, tekent de veerkracht van de kampioen en met het als eerste bereiken van de 20 punten gingen de eerste supporters al staan en werd snel duidelijk dat de 0-3 overwinning er aan zat te komen.

De sterke Alterno blokkering zorgde voor het verschil toen eenmaal de twintig werd bereikt en de heren maakten het karwei snel en vakkundig af (20-25)

Met het behalen van de titel is ook promotie naar de Ere-divisie een feit. Voor trainer Gert Veldhuizen de tweede keer dat hij een Alterno-ploeg naar de eredivisie loodst. De vorige keer, 10 jaar geleden, deed hij dat met het eerste damesteam en nu herhaalt hij het kunststukje met de mannen van onze vereniging. Een prestatie van formaat, niet alleen van Gert en Mathijs maar uiteraard allereerst van de mannen zelf en hun begeleiders.

Hoewel de officiële huldiging traditiegetrouw pas op de afsluitende feestavond van Alterno plaatsvindt, was het feestje er vanavond in Borne en aansluitend in het Alterno-home er niet minder gezellig om.

Wij feliciteren daarom Niels B., Jorn, Jasper, Sjors, Reinald, Marco, Niels v. B., Mark, Gert, Peter, Erik, Sandro, Jelle, Mathijs, Jesse, Ferdi en Gert met het behaalde kampioenschap en de promotie naar de eredivisie. (JM)

Voor de foto’s: klik hier (meer foto’s volgen morgen)

Overig nieuw – Vizier op Volleybal

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie