Heren 1 legt de lat hoog

Heren 1 steekt de ambitie voor het komende seizoen beslist niet onder stoelen of banken. Met minder dan het kampioenschap in de tweede divisie, waar afgelopen seizoen nog een zevende plaats werd behaald, wordt volgend jaar geen genoegen genomen. Of dat ook realistisch is, zal vermoedelijk snel duidelijk worden. Op 17 september spelen de mannen namelijk tegen Orion de eerste wedstrijd van wat hopelijk het eerste volwaardige volleybalseizoen sinds lange tijd zal worden.

Deze competitie staan er twee nieuwe trainers aan het roer. Het duo Wouter Langendijk en Richard van Rijn is de uitdaging aangegaan om de opmars van de lange mannen van Alterno na het vertrek van Lars Olav Massa verder vorm te geven. Zij willen dit gaan doen met een mix van veel eigen jeugd, aangevuld met de broodnodige ervaring.

Een deel van die jeugd -Thom van den Heuvel, Olaf Schäffer, Marnick Bredenoort, Jochem van Hintum en Jurre Nijhof – maakte ook afgelopen seizoen al deel uit van de hoofdmacht. Deze zomer hebben zij gezelschap gekregen van de jongelingen Yvar Beumer (17) en Rik Dijkhuis (21) die de overstap uit Heren 2 gemaakt hebben.

Na het stoppen van Wouter Langendijk en Mathijs Mast is Marco van Zuidam (35) nu de man met de meeste ervaring binnen de ploeg. Hij krijgt in het nieuwe seizoen echter gezelschap van een viertal spelers die de overstap hebben gemaakt van Reflex Kampen, waarmee ze de afgelopen seizoenen in de topdivisie uitkwamen en daar ook op hoog niveau aardig wat hebben meegemaakt.

Terugkeerders Jesse Schuitemaker (28) en Wessel van Lunzen kwamen in het verleden al voor Alterno uit maar dat geldt niet voor de nieuwkomers Robin van Capelle en Thijs Brabander.

V.l.n.r.: Jesse Schuitemaker, Thijs Brabander, Wessel van Lunzen en Robin van Capelle

Met middenman Schuitemaker, keert een echte Alterno man weer terug bij de club waar hij zijn opleiding heeft genoten en waar hij ook het eredivisieavontuur meemaakte. Van 2012 tot 2018 maakt Jesse namelijk deel uit van de eerste selectie.

Wessel van Lunzen (26) deed dat ook al in het eredivisieseizoen 2016-2017, maar verkaste toen dat avontuur ophield, naar Kampen.

Nieuwe gezichten zijn Robin van Capelle (28), de 2.02 meter lange diagonaal en Thijs Brabander (27) (passer/loper). Die laatste kan echter, als vriend van dames 1 speelster Silke Schuitemaker, inmiddels toch al aardig tot de Alternofamilie worden gerekend al heeft hij tot op heden nog geen minuut in het groen gespeeld.

Naast deze korte introductie zal dit viertal zich de komende weken nog nader voorstellen op de website.

JM.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 18 augustus 2022 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *