Heren 1 voor het laatst

Heren 1 heeft de laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie gespeeld. Tegen Zwolle werd met 0-3 verloren. Een goede zaak voor de Zwollenaren die daarmee hun eredivisie avontuur met een jaar hebben verlengd. Voor Alterno stond alleen de eer nog op het spel. Het bestuur heeft immers een streep gezet door de eredivisie-ambities van de mannen. Met nog één wedstrijd te gaan (vlgd. week uit tegen Inter Rijswijk) bezet Alterno momenteel de voorlaatste (11e) plek in de eredivisie. Een plaats die sowieso rechtstreekse degradatie tot gevolg heeft.

Voor veel jongens was het even slikken na afloop. Zeker voor degenen die twee jaar geleden promotie naar de eredivisie meemaakten. Aan de opmars, die vijf seizoen geleden met het kampioenschap in de 2e divisie begon, komt volgende week definitief een einde, en de laatste thuiswedstrijd van vanavond voelde toch al een beetje als het afscheid.

Alterno zal ook niet deelnemen aan de playout wedstrijden die na de reguliere competitie zullen plaatsvinden zodat het na volgende week definitief klaar is. Vandaag was in de bomvolle, en door de massaal aanwezige Zwolle-supporters sfeervolle Alternohal, Zwolle de sterkere partij.

Zij hadden in iedere set net iets meer scherpte waardoor het kwartje aan het einde van elke set in het voordeel van de gasten viel. Alterno kon daar vandaag te weinig tegenover zetten, hoe goed de bedoelingen ook waren en hoe sterk de wil ook was.

Mannen bedankt voor jullie inzet en spel de afgelopen maanden! (JM)

Coolen Alterno – Zwolle: 0 – 3 (21-25, 19-25,20-25)
Startende spelers Alterno: Jesse Schuitemaker, Bram Langevoort, Dewi Verseput, Hugo van Garderen (Guido Spooren), Maikel van Zeist (Wessel van Lunzen), Peter te Molder, Wouter van Gilst (L)

Statistieken: klik hier

Foto’s: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 juni 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Peter Schuitemaker

    De laatste thuiswedstrijd van Heren 1 in de eredivisie, het gaat me wel aan het ‘groene’ hart!
    Bram, Jesse, Wessel, Niek, Hugo, Guido, Sjoerd, Dewi, Peter, Jelle, Maikel, Wouter, Niels, Lars en Erik bedankt!

    Gisteren hebben wij iedereen bedankt voor hun vrijwillige inspanningen rondom Heren 1, zonder deze mensen kan Alterno en ook Heren 1 niet!!

    Een groene groet, Peter