Heren 1: eind goed, al goed

Heren 1 won vrijdagavond na twee maanden gedwongen rust het eerste duel in 2022, maar makkelijk ging het allemaal niet. Laagvlieger Scylla pakte verrassend de eerste twee sets, maar moest uiteindelijk toch buigen voor Alterno dat naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter ging spelen en tenslotte met 3-2 aan het langste eind trok. (18-25, 17-25, 25-18, 25-20, 15-7)

Wouter Langendijk nam in de Alternohal de honneurs waar voor de van een operatie herstellende Lars Olav Massa. Langendijk, zelf eveneens herstellende van een elleboogbreuk, kon ook niet beschikken over Olaf Schäffer (enkelblessure) en Mathijs Mast die zich voor de lockdown gedwongen zag een punt achter zijn actieve volleybalcarrière te zetten wegens aanhoudend blessureleed. Gezien de langdurige carrière van een van Alterno succesvolste volleyballers, niet het afscheid dat je hem toewenst.

Met een flinke impuls in de persoon van Wouter Lens, Sietse Pol en Koen Bensink uit Heren 2, kon het vlaggenschip van Alterno eindelijk weer uitvaren. Om de haven uit te komen mochten René Wesselink, Marco van Zuidam, Marnick Bredenoort, Jochem van Hintum, Jurre Nijhof, Koen Bensink en libero Thom van den Heuvel beginnen. Spreken van een stroeve start kan een eufemisme worden genoemd, gezien de wijze waarop Heren 1 in de eerste set van de mat werd getikt (18-25). Ook in de daaropvolgende set kregen de mannen van Langendijk nauwelijks grip op het spel van tegenstander Scylla, al bracht de inbreng van Sietse Pol, Wouter Lens en Jordy Klessens tegen het einde van die set al wel wat meer beleving en creativiteit binnen de ploeg (17-25).

Vanaf set drie begon het echter een stuk beter te lopen en waren er meer en langere periodes dat er veel lukte aan Apeldoornse zijde. Het siert de ploeg dat de wedstrijd na de dramatische eerste twee sets, in de volgende twee doorgangen gelijk getrokken werd en dat het zichzelf beloonde met het derde wedstrijdpunt door ook de vijfde set met een ruime marge naar zich toe te trekken. Vechtlust en het groene enthousiasme kregen op die manier toch de beloning die het op grond van het gehele wedstrijdbeeld wel verdiende.

Door de winst staat Alterno momenteel derde in de tweede divisie B met evenveel punten als nummer twee Bovo maar wel met een flinke achterstand op koploper Pegasus.

JM.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 januari 2022 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *