Helden op sokken op zaterdag

Held op sokken dag 2. Vanochtend ging voor de begeleiders de wekker om half 7 weer. Een hele opgave na een zware, korte nacht. Gelukkig is het al mooi weer en we hebben een leuke dag voor de boeg. Dus de vermoeidheid is gauw weg. Natuurlijk zoals elk jaar worden de kinderen luidruchtig gewekt door Eric. En al gauw stroomt de eetzaal vol met nog half slapende kinderen in hun pyama, klaar voor de ochtendgymastiek. Na de nodige rek en strek oefeningen zijn we klaar voor het ontbijt. Na het ontbijt staan er verschillende activiteiten op het programma. Het veld wordt omgebouwd tot volleybalvelden en de kinderen gaan in 10 teams verschillende velden af. Blind volleyballen, boter kaas en eieren, stand in de mand; alles komt aan bod. Heerlijk zijn de kinderen bezig met hun eigen groepje totdat het tijd is om ons weer klaar te maken voor het middagprogramma. De meeste kinderen weten het al van de vorige keren, maar we gaan weer op survival. Altijd goed voor veel enthousiasme tijdens ons minikamp elk jaar. Hoe leuk is het om door een modderbaan te kruipen, tot je oksels door de modder ploegen. En natuurlijk kunnen we net als elk jaar weer rekenen op de mannelijke begeleiders onder ons, die er persoonlijk voor zorgen dat iedereen zijn eigen modderbad krijgt.

Bij terugkomst iedereen onder de douche, en klaar voor de bbq. Eric, Richard en Frans zorgen ervoor dat het vlees goed gaar wordt zodat iedereen weer heerlijk kan eten. Op het avondprogramma staat vandaag een karaoke show. Het is weer een gezellige boel.

We eindigen de zaterdag met een disco. Dus muziek aan en dansen maar, zowel de kinderen als begeleider. Om 12 uur gaan de laatste kinderen moe maar voldaan naar bed. Wederom een leuke, maar vermoeiende dag voor iedereen. Morgen alweer de laatste dag van ons kamp. En maken er natuurlijk weer een feest van!

Minicommissie

De foto’s bekijken: klik hier

Wist je dat:

-120 worsten, 300 hamburgers, 300 frikandellen zijn er op de bbq gegaan?

-25 liter ranja geschonken is?

-Eric op een berg woont?

-dat Eric op afstand zijn lampen thuis kan aan doen?

-Kim heel goed het kamplied kan zingen?

-Corwin graag in de minicommissie zou willen?

-de begeleiders ongeveer 4 uur slaap per nacht hebben gehad?

-we het kabouter plop lied best wel vaak gehoord hebben?

 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *