Heerlijke overwinning op Apollo 8

Yes we mogen weer! Volgens ons rijschema verzamelen we om 13.40 uur bij de Alternohal om vervolgens om 13.45 te vertrekken naar Borne.

Na enig onderzoek blijkt dat we niet eerder de hal inmogen dan dat de wedstrijd voor ons afgelopen is. Dat is rond 15.30 – 15.45 uur. Normaal beginnen we om 15.30 uur met onze teambespreking dus die verplaatsen we naar buiten. Aangekomen bij de hal mogen we er toch eerder in. Om 15.30 uur bespreken we onze doelen voor de wedstrijden. Doelen die gebaseerd zijn op ons eigen spel, punten waar we beter in willen worden en waar we elkaar bij kunnen helpen ons spel beter te maken. Met deze drie doelen in ons achterhoofd stappen we om 15.55 uur het veld op. Ook hier geldt weer, normaal zouden we om 15.40 starten maar dat past niet qua tijd. We hebben tijd voor de helft van onze warming up. Prima, niet optimaal maar hoort erbij.

Dan de line up… tja hoe moeten we staan. We mogen niet met alle 12 op een rij, geen handen schudden met de tegenstander.. ok. Dus de helft op de achterlijn, de helft ervoor en naar elkaar zwaaien. Heel onwennig, vreemd en vooral lachwekkend. We zwaaien en maken ons op voor de start van de eerste set in de competitie van 2020-2021!

Ook in de eerste set is veel nog erg onwennig. Geen geluid in de hal, publiek mag niet aanmoedigen, het team mag geen Alternoliedjes zingen… we durven bijna niet met elkaar te praten want je hoort alles en natuurlijk de start van het seizoen, altijd wel even spannend. We probeerden wel ons spel te spelen en bij een aantal punten lukte dat ook maar we konden elkaar nog niet echt vinden. De eerste set ging dan ook helaas verloren.

Ook de start van de tweede set was niet optimaal. Britt R en Silke komen of zijn al in de ploeg gekomen en langzaam zien we het tij keren. We vinden elkaar, maken goede punten en kunnen de tweede set binnenslepen.

Langzaam vinden we onze draai, kunnen we ons weer beter focussen op onze eigen doelen. Hoe het met deze doelen gegaan is, weet ik nu nog niet helemaal. We zullen de statistieken hierop naslaan.

Wat ik wel weet is dat we met de eerste drie punten van het seizoen in de gang een drankje hebben gedaan in Borne. Heerlijke overwinning. Vreemde start, niet het nieuwe normaal hoop ik, maar we hebben een aardige start gemaakt, ook is er gelukkig genoeg om weer op voort te borduren!

Volgende week weer lekker aan de bak in onze eigen hal, om zaterdag a.s. thuis te mogen knallen tegen de buren! De gelen komen op bezoek. Ook zij hebben hun eerste wedstrijd gewonnen dus zaterdag spelen de nummers 1 en 2 al tegen elkaar! 🙂 Nog niet op het kampioenschap maar wel om de volgende punten van het seizoen te verdelen.

Nu het afgelopen zaterdag zo stil was in de hal hebben wij al zitten bedenken hoe we dat kunnen veranderen.

Natuurlijk hebben wij wel dj’s! Jochem en Corwin hebben zich weer gemeld en daar zijn wij heel blij mee. Dus tussen de punten en de sets door zal we gelukkig muziek klinken, maar voor onder het spel kunnen jullie natuurlijk allemaal heel creatief zijn. Ik noem maar een wat, ratels, pannendeksels met pollepels, toeters, bellen, je kunt het zo gek niet bedenken. Het enig waar je aan moet denken is dat je je toeter helaas niet uit mag lenen aan de buurvrouw die op 1,5m van je op de tribune zit 🙂

Wij hopen jullie zaterdag in de toegestane getale te ontmoeten in onze eigen hal!

Tot dan!

Groetjes dames 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *