Hamburg nogmaals groen

De traditie duurt voort, het toernooi in Hamburg is ondertussen een goede afsluiting van het seizoen. Sterke internationale tegenstanders en een uitstekende sfeer en atmosfeer om goede prestaties neer te leggen.

De start is goed, vrijdag maakt Esther een ronde Apeldoorn (Martijn, Anton en Maarten) om daarna naar Holten af te reizen waar de koffie met gebak klaar staat bij Stefan. Daar zijn inmiddels ook Edwin en Arjan en de kwartiermakers zijn dan compleet. We pakken de bus in en vertrekken richting Hamburg. Halverwege doen we een chauffeurswissel en een bakkie om daarna onze reis te vervolgen. Natuurlijk ontbreken de balletjes van Marianne ook dit jaar niet. Dank daarvoor!!

Na een beetje file komen we rondom vijven aan in ons hotel. Kort inchecken, kwartier maken en op naar het diner. Ondertussen is Tim met Xander, Anne-Britt en Jouke onderweg en zij vervoegen zich bij het diner. De gezelligheid is nu compleet. Na het eten een klein afzakkertje, wandelingetje, potje darten. Kortom een goede voorbereiding!

Zaterdagochtend het teamontbijt in het hotel en om kwart voor negen vertrekken we naar de hal voor dag 1. Het zal een zware dag worden met 5 wedstrijden en uitstekende weersomstandigheden voor een terras of Beach toernooi…… Om kwart over negen, na de bijeenkomst met captains/officials en wedstrijdleiding, komen de burgermeester, hoofd van de sportraad en de voorzitter van de gastclub ons allen welkom heten en om half tien starten we met de warming up voor de eerste wedstrijd.

1 We spelen tegen Leverkusen2 en beide teams moeten nog wennen aan de omstandigheden, wij iets minder en niet met het mooiste spel winnen we met 25-19 en 25-18 de eerste pot! 1 wedstrijd rust om vervolgens tegen Leipzig 1 het toernooi te vervolgen.

2 Dit is andere koek, het uiterste wordt van ons gevergd en na een goede eerste set zakken we wat weg in de tweede. Niet onverdienstelijk en met een goed moraal verliezen we (terecht van een sterkere tegenstander) 25-19 en 25-13.

3 Holyoke is aan de beurt, en na de wedstrijd tegen Leipzig hebben we vleugels gekregen. Snel en verzorgd spel met mooie rally’s en goed verdedigend werk van Anne-Britt op de libero positie winnen we de eerste set. Op naar de tweede waar we laten zien waar we voor gekomen zijn. Gezelligheid is belangrijk maar nu even niet! Holyoke is kansloos de tweede set en zo winnen we de tweede pot van de dag met 25-20 en 25-15.

4 Om half drie zijn de Bobcats de bob. Geen schijn van kans hebben we ze gegeven en in deze pot laten we misschien wel zien dat we een podiumplaats waardig zijn. Coach Tim hoefde ons enkel te wijzen op de appeltaart (1 van de twee) die vrouwlief van Xander weer onnavolgbaar heeft gebakken voor ons. Wat een vooruitzicht! Snel afmaken die pot dus, niet meegaan met de tegenstander maar ons eigen strijdplan volgen; zo snel mogelijk naar de taart! Met 25-8 en 25-7 was de taart met slagroom driedubbel zo lekker en dubbel en dwars verdiend.

5 Na kort overleg van de aanvoerder met de wedstrijdleiding was duidelijk dat we ons voor de laatste 4 hadden geplaatst. Dit niet gemeld hebbende begonnen we aan onze laatste wedstrijd van de dag tegen TH Eilbeck. Een lastige ploeg….. maar we hadden vleugels gekregen van de taart die de eerste set nog wat zwaar lag maar in de tweede set volledig verbrand is en met wederom onnavolgbaar spel winnen we ook deze pot met volle overtuiging. Als groene monsters hebben we wederom laten zien waarom we zo geliefd zijn op het toernooi. Met mooi technisch spel, snelheid in het achterveld en kracht en alertheid aan het net spelen we alle hoop uit het spel van de gastgevers. 25-17 en 25-7 geven de overklassing wel aan.

Na deze zware dag lekker douchen in het hotel en de opmaak naar het Rodizio spektakel. 11 gangen met vlees en opvallend veel frisdrank sluiten we af met een wandeling richting Mac voor een ijsje, milkshake en een kop koffie. Aansluitend een wandeling om de spieren wat los te houden waarbij een deel zelfs nog een parkje hebben aangedaan, een klein afzakkertje bij het hotel en lekker slapen! Voor twaalf uur hebben we onze groene shirts nog maar even aangetrokken om de bossen in noord Duitsland te halveren om zo om half acht op zondag morgen fris en uitgezaagd te ontbijten. We spelen immers voor plek 1-4. 2 wedstrijden bepalen vandaag of we het podium halen (wat dan voor het eerst zou zijn immers onze hoogste klassering was tot nu toe de vierde plek. Om negen uur treden we aan tegen Leverkusen 1 die overtuigend eerste in de andere poule was geworden.

1 na een gedegen warming up waar we onze billen weer konden laten wennen aan de vloer begonnen we de wedstrijd gelijk met een fikse achterstand, net als Leipzig 1 is Leverkusen 1 een geduchte en normaal gesproken een sterkere tegenstander. We komen nog terug maar even gas geven aan Duitse kant betekent het einde van de eerste set. Dat kan anders, we komen beter in ons spel en laten bij vlagen de vorm van de zaterdag zien. Echter is deze ploeg toch een maat te groot voor ons en de wedstrijd gaat verloren met 15-25 en 17-25. We kunnen ons dus opmaken voor de kleine finale om plaats drie. Nog een keer de billen masseren en we weten dat na deze wedstrijd de tweede taart op ons wacht!!

2 We spelen tegen de London Lynx, een degelijke tegenstander met lengte en goed spel. In de eerste set maken we nog wat teveel eigen fouten en zijn we er niet helemaal bij. Warmte, vermoeidheid gaan een beetje parten spelen. De eerste set gaat verloren, maar we willen niet buigen. Een peptalk van de coach, een iets andere teamsamenstelling en het feit dat we 2 sets van de derde plaats af zijn, en natuurlijk dan ook twee sets van de taart laat ons scherp starten. Strakke services, goed en degelijk blokkeerwerk en een weergaloos achterveld helpen ons weer in het zadel. Weg pijntjes en frustraties van de eerste set. De sfeer is optimaal bij alle betrokkenen. De tribunes vullen zich en we laten er geen gras over groeien. De tweede set wordt dan ook met volle overtuiging gewonnen en de Londenaren zijn murw gespeeld. Een unieke gebeurtenis ontvouwd zich in het verre Hamburg. We worden derde van het toernooi en we komen met de beker naar huis! Oh ja 20-25, 25-10 en 15-7 laten wel zien dat we terecht derde zijn geworden.

Lekker douchen in de hal de finale tussen Leverkusen en Leipzig kijken om ons vervolgens op te maken voor de terugweg.

Mij grote dank gaat uit naar de fantastische selectie van dit jaar. We kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen, toernooi en afscheidstournee van het gros van de spelers.

Met de nummer 1 Martijn Paalvast (gaat staand verder)
Met de nummer 3 Edwin van de Broek (gaat in Steenwijk zijn trainerscarrière voortzetten)
Met de nummer 9 Stefan Tibben (gaat zich met voetbal bezig houden)
Met de nummer 11 Arjan Denkers (gaat zelf weer voetballen en verder training geven bij de jeugd van Avior)
Met de nummer 13 Anton Schäffer (blijft zitvolleyballen maar waarschijnlijk niet bij Alterno)
Met de nummer 15 Esther Zinnemers (gaat staand verder)
Met de nummer 18 Maarten Aldershoff (gaat voorlopig met zit pensioen)
Met de nummer 20 Tim de Haan (assistent trainer en coach trainer?)
Met de nummer 22 Anne-Britt Kneijnsberg (gaat staand verder met D2)

Staf: Xander de Oude (doet zijn naam geen eer aan, wat een jonge god en inspirerende gangmaker)

Niet te vergeten de afwezigen:

Met de nummer 14 Erik de Kruijff (gestopt voorlopig) en
Met de nummer 19 Anne Raben (last een sabbatical in)
Met de nummer 99 Tom Leusveld (moet helaas vanwege fysiek stoppen)
Trainer Peter Karreman (stopt bij Alterno, maar blijft bij Rwanda)

Als ik dit stukje aan het schrijven ben zijn we in petit comité druk doende het dertig jarig bestaan van onze afdeling ook het eenendertigste jaar vorm te geven! Is het niet in de ere danwel in de eertse divisie. Geef je op en meld je aan voor deze fantastische sport!

Oh ja het is een beetje kort stukje geworden zodat het wat makkelijker leest! Tot volgend jaar zitters rule!

Anton Schäffer, aanvoerder

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 juni 2016 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie