Hamburg in het groen

Verslag van het toernooi n Hamburg door Xander. Het seizoen zit erop, tijd voor de jaarlijkse afsluiting in Hamburg. Dit keer met een mix van oud(e) spelers en speelsters. Vrijdagmiddag rond het middaguur vertrekken om zo een beetje op tijd in Hamburg aan te kunnen komen voor de check in in het hotel. De reis begint voorspoedig met een busje waar we de sleutels niet van konden bemachtigen. Plan B is met 1 auto met 5 personen te gaan. Rondom de klok van enen gaan we dan toch echt weg. Met 1 pitsstop halverwege om de benen te kunnen strekken en het sanitair te bekijken, kop koffie/thee en we gaan weer op weg.

Rondom Bremen zijn er wegwerkzaamheden en gelukkig waren wij niet de enigen die hier van konden genieten. Bijna een uur later laten we Bremen achter ons en tuffen we naar Hamburg. Helaas hebben de Hamburgers er voor gekozen een brug af te breken net als wij willen passeren……. ook hier hier waren we niet alleen en na een omweg kwamen we rond half zeven aan op onze bestemming voor het weekend. Uitpakken, inchecken, beddentest en dan op weg naar een klein hapje eten…… en een drankje om de reis te doen vergeten. Een schnitzeltje en een pommes verder gingen we terug richting hotel. Onderweg komen we nog wat bekenden, onbekenden en waarschijnlijke tegenstanders tegen. De sfeer is ontspannen en een drankje gaat er nog wel in.

Tijd om naar bed te gaan want het programma liegt er niet om;
zaterdagochtend om acht uur gezamenlijk ontbijt en om kwart voor negen naar de hal. Daar pikken we Matt op die voor dit toernooi onze gelegenheidsmidden is. Ondertussen is deel 2 van het team onderweg vanuit Nederland om het team te completeren.  Echte bikkels, half zes vertrekken uit Apeldoorn om om half tien de openingsceremonie mee te maken. Ondertussen is de briefing voor teamcaptains en scheidsrechters geweest en kunnen we ons opmaken voor de eerste pot. Leipzig 2 moet er gelijk maar aan geloven een strakke 2-0 overwinning doet alles even vergeten. de kop is er af! Wedstrijd 2 is er een tegen Zagreb, echte Europese top! de eerste set ging nipt naar onze tegenstander maar er zat een stunt aan te komen… Meer en meer publiek kwam kijken naar deze woest aantrekkelijke wedstrijd. De dames in ons team hadden vrijaf om te spelen maar Hamburg heeft ze wel kunnen horen. Oorverdovende aanmoedigingen klonken door de stad en we kregen vleugels. Holyoke zingt na ieder blok “Holyoke Block da kommen sie nicht vorbei”, wij met Stefan en Tim op geweldenaar Iwan van Zagreb konden er ook wat van. Al snel klonk het door de zaal “die Alterno Mauer, da kommen sie nicht vorbei”. Winst in de tweede set was een feit. In opperste stemming naar de laatste poulewedstrijd tegen gastgever Eilbeck. Echter de zoete setwinst kregen we niet zo snel uit het hoofd en met hier en daar wat slordigheden maakten we het ons toch flink lastig. Met 1 setwinst zouden we op setgemiddelde 1e in de poule worden en dat is wat waard in zo een sterk bezet toernooi. met vrouw en macht sleepten we de overwinning binnen en waren we eerste in de poule!

Nog een wedstrijd vandaag en onze gedachten waren we al een beetje bij Rodizio, de lokale Braziliaan waar je trek goed kan stillen. het wachten is nu op wie de tegenstander zal gaan worden. Dit blijkt Leipzig 1 te zijn. Absolute topploeg…. Maar Hamburg was even groen en we gingen er vol in. Lange rally’s, fantastisch volleybal en op het scherpst van de snede werd de wedstrijd gespeeld. de enige ergernis die beide ploegen hadden was de onervaren arbitrage die van onze mooie technische sport iets ondefinieerbaars wilden maken. Jammer van zo’n spectaculaire wedstrijd waar het hele weekend door alle teams werd gesproken. Groen staat op de kaart in Hamburg en met verzorgd volleybal spectaculaire dingen  doen daar houden ze daar wel van!

De wedstrijd ging verloren en de eerste speeldag is voorbij. Zondagochtend het vervolg voor, helaas, plaats 5 tot en met acht.

De zaterdagavond is traditioneel, samen eten een wandelingetje door de buurt en toch redelijk op tijd naar de kamers. Het eten word vanaf spiezen op het bord gesneden, een rijke variatie van vis/vlees, vlees, vlees en groenten passeert. maar vooral de samenhang van de groep, de gezelligheid en het plezier druipt er vanaf. Plezier maken en presteren de gouden combinatie..

Merkel was er ook, ik twijfel of ze wist dat het in de hal veel leuker was dan elders in Hamburg maar ja, Hamburg is in de ban van voetbal, vanavond wordt er om de Duitse beker gespeeld en er loopt meer geel dan rood rond.Morgen is het erop of eronder voor de lokale SV. Wij zoeken de codes van de kamers om van een welverdiende nachtrust te genieten. Menig woud is er verzaagd deze nacht en om half acht gaat de wekker. Acht uur ontbijten en om negen uur in de hal. Half tien de eerste wedstrijd tegen Polen. Helaas voor ons konden zij beter omgaan met de omstandigheden en verloren wij deze wedstrijd. Dan maar klaar maken voor de laatste wedstrijd, doelstelling? laatste wedstrijd winnen al is het alleen voor her het gevoel. Helsinki was de tegenstander. Finnen, echte mannen… Het beste wapen? groene vrouwen! wow wat een pot. 2-0 winst en de zevende plaats.

Moraal? teamspirit(uoos), sporten en gezelligheid.

Team bedankt voor het geweldig en sportieve weekend!

1        Martijn
6        Anne-Britt
9        Stefan
12      Matt
13      Anton
15      Esther
17      Tim
18      Maarten
23      Tom

Xander

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 mei 2014 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *