Groene start voor dames 1

Lieve Alternoten, Het seizoen 2019-2020 is als een nachtkaars uitgegaan. Van de een op de andere dag was het klaar. Het nieuwe getouwtrek begon. Wie blijft er in dames 1, wie gaat er weg, hoe gaan we de weg inslaan van onze nieuwe Alterno visie en hoe geven we dat vorm in een situatie waarin we elkaar niet in levende lijve mogen ontmoeten….?

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren om elkaar toch te vinden en is het gelukt om de vereniging langzaam vorm te geven dus we zijn weer klaar voor een nieuw volleybalseizoen… nu maar hopen dat we snel de hal weer in mogen en weer lekker met elkaar mogen ballen.

Ook voor dames 1 van Dros-Alterno is het gelukt om weer een volwaardig topdivisie team op de been te brengen. En ik kan je vertellen wat voor een team!

De enige twee die over zijn gebleven van dames 1 van afgelopen seizoen zijn de grote Alternoot Frans Schaffer (al jaaaaaaaren lid) en de kleine Alternoot Sophie Posthumus (al 1 jaar lid) en of ze kleinste is weet ik niet, maar ze is en blijft wel onze libero en daar zijn we heel blij mee!

Dan hebben we uit ons dames 2 moeten putten om dames 1 weer een beetje aan te vullen. Ook omdat we als visie hebben zoveel mogelijk met onze ‘eigen’ mensen op te vangen en dames 1 weer een meer herkenbaar gezicht te geven.

Voor dames 2 verandert er eigenlijk weinig, het team blijft grotendeels intact, er wordt topdivisie gespeeld, alleen het cijfertje van het team verandert van 2 naar 1.

Volgend jaar zal Barbara Knap weer te zien zijn op de spelverdeling, Marloes Zinnemers op het midden, samen met Paula Speckmann (ook na 1 jaar al een echte Alternoot). Op de passer loper zullen de bekende Alternoten Silke Schuitemaker en Gina Valenti zich weer gaan uitleven en op de diagonaal staan dit jaar Britt Rosler en (Anne-)Britt Kneijnsberg.

Nu zul je denken dan is het team nog niet compleet… nou daar komt ie hoor.

Vanuit onze eigen vereniging wordt de derde Britt aan het team toegevoegd. Britt van der Weij zal de andere spelverdelers positie bekleden. Hoe we dat gaan doen met drie Britten moeten we nog even uitzoeken, maar dat de Britten in de meerderheid zijn dit jaar, kan alleen maar in ons voordeel werken 😉

Als laatste zijn er toch nog drie meiden van buiten gehaald… nou ja gehaald….nou ja van buiten? Wederom oud Alternoten die ons komen versterken. Dus dit jaar geen nieuwe gezichten, alleen maar oud bekenden. Fleur Wesselink maakt de overstap van de Amerikaanse bodem terug op het oude nest. Welcome dude!

Noa de Bruin is er na een jaar dynamo ook achter gekomen liever in het groen te spelen. Lekker Noa! Zij zullen beide als passer loper aan de bak gaan.

Als laatste hebben we haar toch weer over weten te halen en daar zijn we heeeeeel erg blij mee, Imre Schuitemaker! Fijn dat je er weer bij bent!

Last but not least heeft Alterno ook, de nog steeds Alternoot, Wilfried Groothuis weer weten te strikken om dames 1 onder zijn hoede te nemen, maar ook om in de vereniging zaken op te pakken. Hier zijn we als team en als club erg blij mee.

Inmiddels is ons seizoen begonnen op het gras naast de hal. Elke maandag en donderdag trainen we in 2 groepen van 6 en zijn we al lekker een balletje aan het slaan, maar vooral ook al veel dingen met elkaar af aan het stemmen.
De high fives laten we nog even achterwege, maar wat is dat lastig als je aan een nieuw, energiek team werkt.

Rest mij voor nu niks anders dan jullie een goede zomer te wensen en hopelijk zien we elkaar allemaal weer in het groen, in de hal, na de vakantie.

Fingers crossed dat het seizoen goed van start kan gaan!

Om maar even in het Fleurs te blijven.

See ya!

Groetjes dames 1!!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 mei 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Al die britten😏, als dat maar goed gaat en geen Brexit wordt. 🤭Natuurlijk niet, zo’n prachtig groen team met alleen maar diepgroenen, dat wordt een feest van herkenning. Heel veel succes en hopelijk snel weer in de hal.