Het Groene Circus-Dag 1

De organisatie en begeleiders zijn de hele week al druk geweest met de voorbereidingen voor ons minikamp. Thema is het Groene Circus. Als alles in Alternogroen versierd is, is het vrijdag dan eindelijk zover. Het 14e Alterno Minikamp gaat beginnen. In totaal 93 kinderen worden verwacht bij de Alternohal. De spanning stijgt ook bij de organisatie en begeleiders. Het is zover!
Bij aankomst begint het al. De kinderen worden welkom geheten door onze Alterno familieclowns. Het feest kan beginnen en vol spanning melden de kinderen zich. Wat gaat er gebeuren, wat gaan we allemaal doen? De grote hal is omgetoverd tot een slaapgedeelte en piste. Bijna niet voor te stellen dat hier normaal de trainingen worden gegeven. Eerst maar even een slaapplekje zoeken en de luchtbedden oppompen en uitpakken. Buiten op het gras worden een aantal tenten opgezet voor de oudste kinderen. In de bso ruimte slapen de allerkleinste en in de hal de andere kinderen. Eén grote campingavontuur!

De kinderen zijn onderverdeeld in groepjes met passende namen en vaste begeleiders. Zo hebben we o.a. een groep Acrobaten, Clowns, Leeuwentemmers, Vuurspuwers. Na een voorstel rondje met hun eigen groepje wordt er gewerkt een groepstekening. Opdracht is om van je groepsnaam een mooi schilderij te maken. Iedereen gaat enthousiast en creatief aan de slag om zo de mooiste verftekeningen te maken. Sommige begeleiders zitten nu al onder de verfspetters!

Om 21.00 uur staat ons eerste activiteit op het programma. Rollerskatedisco bij Villa Bailar! Na een heeeeel eind lopen zijn we er dan eindelijk! De helft gaat eerst lekker dansen op muziek van DJ Thijs. De andere helft gaat rollerskaten. Sommige kinderen zoeven langs alsof ze met rollerskates geboren zijn. Andere kunnen beter blijven volleyballen hebben we gemerkt. Ook de begeleiders hebben ervoor gekozen om maar niet mee te doen met rollerskaten. Dit gezien het leeftijdsniveau in combinatie met evt gebroken ledematen (ahum).
Na een uur gaan de allerkleinsten alweer richting Alterno en mogen de ouderen nog rollerskaten. De kleintjes krijgen bij Alterno nog marshmallows bij een vuurkorf en gaan daarna lekker naar bed. Wat zijn ze moe. De oudsten komen wat later om voor marshmallows en vuurkorf.

En dan is het bedtijd. Moe en voldaan gaan de kinderen allemaal naar bed. Wonder boven wonder is het al heel snel stil op de slaapzalen. De begeleiding gaat ook maar slapen. Morgen om 7 uur begint ons zaterdag programma. Weer een leuke, volle dag waar we erg naar uitkijken.

De Kampcommissie

Voor foto’s: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 24 juni 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *