Groen vs Groen

Om 20u 6 november stond er weer een wedstrijd gepland voor ons in de Alternohal. Yes, weer lekker een thuiswedstrijdje. Onze tegenstanders moesten uit Assen komen. Zij staan derde met twee punten en één wedstrijd minder en wij staan aan kop. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden. Na een wat halve trainingsweek vanwege vele positieve speelsters, waren we donderdag eindelijk weer compleet en konden we ons goed voorbereiden op de wedstrijd. Wilfried had wederom niet stilgezeten en voorafgaand aan de training begonnen we met wat filmpjes van Sudosa Assen. Na de training werden onze doelen opgesteld, vrijdag kregen we het gameplan in de groepsapp gestuurd en het avondeten werd deze keer door Imre op zaterdag bereidt.

De doelen:

  • Als eerst bij de 10 punten in de eerste set.
  • 21% scoren over midden.
  • 7 directe servicepunten over de hele wedstrijd.

Gameplan:

  • Dit blijft helaas striktgeheim….

Menu:

  • Pompoensoep met broodjes!

Een goede voorbereiding dus, op naar het echte werk. De groene wedstrijd shirtjes gingen aan en daar kwam het eerste fluitsignaal. We begonnen goed en zoals de bedoeling was waren we als eerst bij de 10, mede door een aantal mooie blokjes van Paula en een goede serve serie van Gina. Tegen het einde van de set, kwam Sudosa opeens behoorlijk op gang en gaven we de set weg met 20-25. Helaas, maar met een optimistisch gevoel gingen we door naar de tweede set. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, dus nog genoeg kansen.

De tweede set speelden we stabiel en goed. We hadden een aantal mooie service series, we sloegen de ballen er vol vertrouwen in en we stonden goed te verdedigen. Dit was ook meteen terug te zien in de setstand, nadat Sudosa nog dichtbij kwam, pakte we de set met 25-23. Super en met dit gevoel door naar de derde set.

We liepen deze set gelijk op. De punten werden om en om gescoord. Totdat Sudosa met een behoorlijke serve aankwam. We hadden niet zo snel antwoord op en daarbij werd de speelster met zo’n mooie serve elke keer weer opnieuw ingezet op de service positie. Helaas kregen we dit niet onder controle en kregen we ook moeite met scoren. De set ging naar Sudosa. 

De vierde set, alles of niets! Maar helaas, we liepen eigenlijk meteen achter de feiten aan. Het liep niet meer helemaal soepel, we scoorden weinig en kregen de ballen niet onder controle. Sudosa was lekker aan het ballen. Hoewel we aan het eind nog behoorlijk wat gas terug gaven en we ons spelletje weer terug hadden, was dit niet op tijd en verloren we de set met 19-25. Jammer, maar het was wel een mooie pot. Onze doelen hebben we wel gehaald, maar de vraag ontstond, kan je de doelen wel halen als je de wedstrijd verloren hebt? Of de doelen nou echt behaald waren, daar moesten de trainers nog even over in beraadt. Dan maar zelf een teamschotel betalen, dat smaakt ook goed! J

Volgende week spelen we helemaal in Groningen, ook tegen speelsters in het groen. Veracles, met een boel studenten op de tribune. Wij hebben er zin in!

Groetjes, Dames 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 7 november 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *