Gouden Tips van Avital Selinger

We waren met veel. Veel spelers en speelster op het veld, 4 trainers er omheen. Isa en Daphne trainden de meisjes; Richard en Frans de jongens. Na de gezamenlijke warming up, werden er oefeningen gedraaid door de trainers. Veel ballen, leuk spel. Avital gaf her en der een aanwijzing aan een speler of trainer. Hij keek, liep rond, sprak met de trainers en spelers. Ook met de ouders op de tribune knoopte hij een gesprekje aan. Leuk om te zien, leerzaam voor de volleyballiefhebber. Op enig moment ging hij zelf spelverdelen. Ja, zijn oude vak. Wat een genot om te zien. Nog net zo zuiver en soepel als ooit. De jongens konden naar hartenlust aanvallen, en kregen her en der een aanwijzing. Met name over het pass’n was hij niet altijd even tevreden. Of zoals hij zei: ‘een aanvaller wil de bal zo precies mogelijk op de juiste plek, maar feitelijk geldt dat ook voor de spelverdeler. Anders moet die altijd corrigeren’. De basis beginselen, de techniek: dat is wat goed moet zijn. De rest, de spierkracht en de groei, komen vanzelf. Hij hamerde er keer op keer op.

Hij moedigde aan, gaf feedback. In de groep vertelde hij ook aan de meisjes dat het heel veel oefenen is. ‘Iedere bal moet goed, iedere bal is een kans om beter te worden. Het aantal balcontacten moet hoog zijn, dan word je beter’.  Hij was enthousiast over het niveau van de groep.

En dan de meet&greet: een aantal vragen werden gesteld en Avital gaf met rust antwoord, legde uit wat je wel of niet moet doen als trainer/coach.

En dan is het op naar het clubhuis. Soep en broodjes. Intussen nog weer verder pratend met enkele trainers, tips over trainingsoefeningen en ook de uitleg erbij. Informeel bij het kopje soep werden ervaringen uitgewisseld. Avital: ‘over 2 jaar kom ik terug. Kijken. Kijken hoe het met een aantal talenten die ik nu zie, gesteld is. Eh…. Zijn zij overigens al bekend bij Papendal?’

Een mooi compliment aan onze spelers en speelsters. Zij hebben laten zien wat zij kunnen. De trainers hebben een mooie training neergezet en gaan verder met de tips en trucs die zij meekregen van Avital.

Ik wens Avital heel veel succes in Japan waar hij vanaf 1 augustus gaat werken. En wie weet zien we hem terug over 2 jaar. Wie weet…

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 juni 2023 door Peter Bredenoort
Share Button