Goud voor Zijl en ter Brugge

De Nederlandse Pré Jeugd Oranje ploeg van bondscoach Eelco Beijl, met onze dames 2 speelsters Anna Zijl en Anneclaire ter Brugge, heeft in Portugal het goud gewonnen bij het WEVZA toernooi voor de leeftijdsgroep U16. In de finale van het Achtlandentoernooi versloegen ze de Duitse leeftijdsgenoten met 3-1. Twee sets, de tweede en de derde, waren de teams heel erg aan elkaar gewaagd. Die werden met slechts twee punten verschil beslist, in de andere was de Oranje Pré Jeugd de duidelijk bovenliggende partij.

Oranje was in de openingsset aanvallend sterk en bouwde via Anna Zijl, Jette Kuipers en Jolijn de Haan al vlot een 10-6 en 17-13 voorsprong op. Het verschil werd in de finale zelfs zeven punten, Oranje won de set met 25-18. In de tweede doorgang hielden de ploegen het tot het eind spannend. Echter liet Oranje zich in de tweede door het Duitse blok verrassen en verloor met de winst in zicht met 24-26. In de derde doorgang was het omgekeerde het geval. Toen Trok Oranje met 26-24 aan het langste eind en nam een 2-1 voorsprong in sets. Dat motiveerde en met 25-21 werd het goud binnengehaald. Jolijn de Haan werd tot MVP gekozen en tevens was zij de beste blokkeerster van het toernooi.

Trainer coach Eelco Beijl: “Ik ben erg blij voor de meiden, zij verdienden het te winnen. Vooraf heb ik ze gewaarschuwd dat een finale spelen iets heel anders is dan een toernooi spelen, dat hebben ze goed opgepakt. Net als Duitsland hadden we onze goede en minder goede momenten, met fouten over en weer, maar deze ploeg heeft veel potentie. Een compliment voor Duitsland voor de manier waarop ze tot het einde hebben geknokt en de felicitaties aan mijn ploeg. Vanavond gaan we genieten van de zege en het gewonnen goud.”

De eindstand: 1> Nederland, 2> Duitsland, 3> Zwitserland, 4> Spanje, 5> België, 6> Frankrijk, 7> Portugal A en 8> Portugal B.

Bron: Vizier op Volleybal

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *