Goede focus Dames 2

Lieve supporters, Onze laatste thuiswedstrijd van 2019 moesten we aantreden tegen Laudame Financials VCN. Deze ploeg staat op een prima 6e plek in deze spannende competitie, waar letterlijk iedere ploeg kan zorgen voor verrassende overwinningen en iedereen van iedereen kan winnen. Wat we van deze ploeg weten is dat zij gaan voor iedere bal. Spelen met geduld en ons voorbereiden op lange rally’s. Een sterk verdedigende ploeg met een aantal zeer ervaren speelsters. Het affiche van deze wedstrijd liet ons dus weten dat we er volle bak moesten gaan wilden we 1 of meer punten in Apeldoorn houden. De mensen die aanwezig waren bij deze wedstrijd hebben, gelukkig voor ons, een heel andere wedstrijd gezien dan vooraf de voorspelling was. Hierbij moeten we wel melden dat VCN ook net als wij, niet met een volledig fitte ploeg het veld op kon. Eigenlijk waren alleen de eerste paar punten van de wedstrijd nog een klein beetje voorzichtig, gespannen en onrustig te noemen. Maar na een goede service serie aan het begin van deze eerste set, de juiste teamspirit en fijn volleybal plezier, hadden we al snel de juiste focus te pakken. En nog belangrijker: we merkten allemaal dat we de betere ploeg waren. Soms voel je dat, dan weet je dat. Het aller moeilijkste bij een wedstrijd als deze is dan om je focus vast te houden, waardoor je zelf het aantal fouten zo laag mogelijk houdt. Ook dit lukte! De eerste set eindigde uiteindelijk in een overtuigende 25-18. Vol vertrouwen door naar set 2. Een set waarin onder andere Imre een hele mooie service serie neer weet te zetten. Dat kan haar zus ook, denkt Silke. En ja hoor.. ook een mooie service serie: BAM. Een mooie voorsprong is ook in de tweede set snel een feit. Judith verdeelt het spel goed, de teamspirit zit er goed in en alle aanvalsters pakken hun puntjes mee. De tweede set gaat ook naar ons met 25-17 op het telbord. Dan de laatste set, altijd een lastige set wanneer je 2-0 in sets voorstaat. De opdracht was duidelijk: direct vanaf het begin weer vol energie erin. Want VCN staat bij ons bekend als een hele taaie ploeg, die blijven vechten tot het laatste punt gespeeld is. Eerder heb je niet gewonnen van dit team. Vanaf 0-0 is daar gelukkig direct al een mooie service beurt van Judith, heerlijk om de set mee te starten. Dit gaan we niet meer uit handen geven, dat voelen we allemaal! Op 24-16 laten we VCN, eigenlijk een beetje overbodig, nog een paar puntjes mee snoepen. Maar op 24-19 is het dan echt onze beurt om de wedstrijd te beslissen. Een mooie klap van Silke zorgt voor een einde aan de wedstrijd en tevens een klinkende overwinning van 3-0 op VCN. Een ontzettend welkome en fijne overwinning aan het einde van het jaar dus. En nog belangrijker: 3 hele mooie punten om de aansluiting in de competitie te behouden. We mogen in het nieuwe jaar dus stiekem een beetje omhoog gaan kijken. En die uitdaging gaan we graag aan in 2019. Eens kijken of we onze goede serie van 4 overwinningen op rij in 2019 een mooi vervolg kunnen geven. Kijkt u met ons mee?