Gezelligheid centraal op het 6e Alterno WENZ Midwinter recreanten volleybaltoernooi

Ondanks het prachtige weer, zaten we binnen. Zitten met een kop koffie en een heerlijk stuk vlaai werden afgewisseld met actief bezig zijn binnen de lijnen. Veel lachen, veel plezier, veel onmogelijke ballen toch nog over het net krijgen, beginnend volleyballer tegen een ervaren ‘oude rot in het vak’. Alles zag je op de velden. Maar bovenal veel plezier, elkaar aanmoedigen en weer verder.

Als je binnen kwam in ons clubhuis, zag je maar liefst 4 grote statafels vol met gebak. Vlaaien gesponsord door WENZ, al jarenlang sponsor van dit toernooi. Altijd op de 1e zondag in het nieuwe jaar met uitzondering van de afgelopen 2 jaren. Toen gooide Corona roet in het eten. Maar was iedereen weer blij dat het weer kon. Diverse keren is dat ook uitgesproken. Zo’n leuk, gezellig en mooi toernooi. En daar doen we het voor.

Veel teams komen al jarenlang. Trouwe fans van dit toernooi. Maar ook een enkele nieuwkomer dit jaar, zoals 1 van onze sponsoren Houwer & Ruys. Wouter Langendijk,  Alternoot en Fysio bij Houwer & Ruys, vertelt: ‘Het is zo fijn om elkaar ook te kunnen spreken, want tijdens het werk lukt dat niet goed, mede omdat we op diverse locaties zitten. Een mooie bijkomstigheid van dit toernooi. Lekker bezig zijn en dat afwisselen om met een kop koffie lekker bij te kletsen’.

Het publiek heeft zich ook aangenaam vermaakt. Tuurlijk, veel lachen, maar ook oude bekenden spreken en herinneringen ophalen.

Om 16.00 uur was er aansluitend de nieuwjaarreceptie. Het glas werd geheven na het praatje van onze voorzitter Martin Polman en we wensen elkaar een goed, sportief en gezond 2023.

De einduitslag

 1. Herman, naar veld 4
 2. Jaap’s Hoogvliegers
 3. Teamquila
 4. Margriet& CO
 5. Wie is Herman
 6. De Tuinman
 7. Houwer & Ruys
 8. Ugchelskeitje
 9. De Brinkies & Co
 10. Mw. De Boer
 11. WENZ 2
 12. WENZ 1

Op naar volgend jaar: zondag 7 januari 2024 is het weer zover. Noteer dat vast in de agenda. Leuk om mee te doen, maar ook zeker om te komen kijken.

M.N.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 mei 2023 door Peter Bredenoort
Share Button

2 reacties

 • Altijd weer een gezellig toernooi. Ik bedank de organisatie en sponsor hiervoor!! Tot volgend jaar.