Geslaagde voorbereiding NOJK

Alterno Jeugd Top Toernooi: geslaagde voorbereiding voor de 1e ronde Open Club! We zaten klaar. De teams mochten binnenkomen. Langzaamaan kwamen op 30 december de spelers binnen, sommigen wat duf, anderen al vol energie. De muziek staat aan, de koffie ruikt heerlijk door de kantine: het toernooi kan starten. Deze dag zullen de CMV en C-teams spelen en zich voorbereiden op het Open Club Toernooi op zaterdag 6 januari. Het zijn leuke wedstrijden om te zien, alsof het al om het echte kampioenschap gaat. Ook zijn er teams die nog wat onwennig bij elkaar staan en hun rol in het veld nog niet helemaal helder hebben. Een mooi leerproces deze dag. Het is een lange dag, maar we slaan ons er prima doorheen. Aan het einde is alles weer netjes voor de volgende toernooidagen op 2 en 3 januari.
Onze A en B-jeugd hoeven niet deel te nemen aan de 1e ronde, maar zijn wel degelijk van de partij op ons eigen toernooi. Veel van de teams hebben ook deelgenomen aan het Dynamo toernooi en zijn wel een beetje ‘hal-moe’, evenals de ouders.
De sfeer is goed, ontspannen. De scheidsrechters (ieder team neemt zijn eigen scheids mee) doen het goed. Er is begrip voor een ‘foute’ beslissing. Goede voornemens voor 2018?? Ook het publiek moedigt aan, lacht en na soms een ‘oh’ of diepe zucht, gaan we gewoon weer verder met de volgende bal.
Na 3 dagen met verspreid over deze dagen 52 teams in de hal te zijn geweest, is het toernooi klaar en liggen de laatste ‘prijzen’ in het vet. We kunnen terugzien op een goed toernooi, alle teams waren op tijd aanwezig en de spelers hebben het beste van het beste laten zien. Na nog de laatste rotzooi opruimen, kan de deur van de hal op slot.
Morgen start immers het mini-toernooi……

Monique.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *