Geslaagde Nacht van Alterno

Het was eindelijk weer zo ver, de 2e Nacht van Alterno! De deur ging om 19.15 open en langzaam stromen de kinderen binnen. De papa’s en mama’s mochten nog even blijven helpen, de luchtbedden werden opgeblazen en de bedden werden opgemaakt. Om 20.00 was het dan zover, de ouders werden uitgezwaaid. De Nacht van Alterno kon eindelijke beginnen.

De jongste kinderen verzamelden zich bij de kerkbanken voor het eerste spel, de spullenbingo. Verdeeld in groepen gingen alle kinderen de hal door om bingo te halen, alles werd gevonden en voor we het wisten was er bingo. De oudste kinderen moesten zich verzamelen in de hal, we gaan 10 tellen in de rimboe spelen! Er werd fanatiek gerend en geroepen.

Snel even wat eten en drinken en door met de volgende activiteit. De jongsten kinderen ging Just Dance spelen, kleuren, knutselen, film kijken en spelletjes spelen. Voor de oudste kinderen kwam er misschien wel de leukste activiteit aan. We gingen namelijk Jachtseizoen spelen, een erg bekend spel dat door Stuk Tv op Youtube gespeeld wordt. Onze boeven Bas en Olaf kregen een paar minuten voorsprong en de jacht was geopend. Elke paar minuten kregen de groepjes met kinderen de locatie van onze boeven door. Nadat de boeven het eerste potje niet gepakt waren, was het tijd voor het tweede potje. Ook deze keer zijn de boeven ontsnapt. Al met al een leuk spel, vonden de kinderen dan. Onze boeven hadden elk potje alleen maar moeten rennen, ze kwamen dan ook helemaal bezweet terug.

Even wat drinken en het was tijd voor de DISCO, onze dj’s Tijmen en Riccardo zorgden voor de muziek en het feest kon beginnen. Er werd hard gedanst en gezongen, de kinderen die hier niet zoveel zin in hadden konden in de kantine spelletjes spelen of een film kijken. Na een tijdje gingen de eerste kinderen naar bed en de rest ging nog even wat spelletjes spelen, bij tik tak boem kwamen de raarste woorden voorbij ;).

Alle kinderen lagen in bed, of ze al sliepen is een ander verhaal…. Het was tijd voor een grapje! Isa en Daphne hadden met de D jongens afgesproken om een grapje uit te halen met Olaf, Bas en Marnick. Stiekem hebben ze hun luchtbedden verstopt en ze zijn snel weer in bed gaan liggen. Toen de begeleiders ook naar bed gingen stonden Olaf, Bas en Marnick voor een verrassing. Laten we het erop houden dat bijna alle kinderen weer wakker waren en het nog wel 1,5 uur duurde voordat iedereen sliep.

Het was dan ook snel weer 7.30 toen de ochtendgymnastiek begon, niet iedereen had er even veel zin in. Het beste werd ervan gemaakt en na 5 nummers konden we ontbijten, heerlijke broodjes met hagelslag of ander beleg. Na het ontbijt werden de spullen opgeruimd en toen was het wachten op de ouders, er werden nog wat spelletjes gespeeld en langzaam gingen alle kinderen naar huis (of naar bed).

Het was weer een geslaagde activiteit en we hopen jullie weer te zien bij de volgende activiteit, ergens in november ;).

Groetjes de mini-commissie!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 31 oktober 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *