FSG Academy start met talententraining

FSG Academy (ondermeer sponsor van Dames 1) start met talententraining Volleybal voor jongens onder 15 jaar in Apeldoorn.

Vanaf september 2017 start de FSG Academy naast het reguliere volleybal programma een speciaal programma voor talentvolle jongens onder de 15 jaar. De FSG Academy werkt hierin samen met de Apeldoornse volleybalverenigingen SV Dynamo en VV Alterno. Het programma is er voor alle volleyballers onder de 15 jaar (geboorte jaar 2003 & 2004) dus niet alleen die van VV Alterno en SV Dynamo.

Het programma zal zich niet alleen richting op het volleybal specifieke, maar zal ook bestaan uit een krachttrainingsprogramma en een algemene bewegingsscholing. Voor wat betreft de algemene bewegingsscholing en krachtraining wordt gebruik gemaakt van de know how vanuit andere sporten die bij de FSG Academy programma’s draaien. Hiermee wordt een nog breder opleidingsprogramma aangeboden waarin jonge volleyballers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het programma zal bestaan uit minimaal 2 trainingen tot maximaal 4 trainingen bij de FSG Academy naast de trainingen die bij de eigen club worden gevolgd.

Voor de FSG leerlingen die voortgezet onderwijs en een (top) sportprogramma bij de FSG Academy combineren verzorgt o.a. het Veluws College het onderwijs. Het trainingsschema en lesrooster worden voor de sporter goed op elkaar afgestemd en er worden regelmatig momenten ingepland om het welzijn en de progressie van de leerling te bespreken.

De FSG Academy, SV Dynamo en VV Alterno hebben de intentie om in de toekomst voor meerdere leeftijdsgroepen dit programma aan te bieden. Het programma voor jongens onder de 15 jaar is de eerste stap in deze samenwerking.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 februari 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *