Fop ten Broek overleden

Met droefheid in ons hart moeten wij helaas meedelen dat ons erelid Fop ten Broek na een periode van afnemende gezondheid, vandaag is overleden. Hij is 86 jaar geworden.

Fop ten Broek werd voorzitter van onze vereniging in 1975 en bleef dit gedurende 23 jaar. Hij werd hierdoor de langst zittende voorzitter van Alterno. Bij zijn aftreden in 1998, het jaar dat Alterno het 25-jarig bestaan vierde, werd hij door de algemene ledenvergadering benoemd tot erelid en ere-voorzitter van de vereniging. Na zijn periode als praeses bleef Fop nauw betrokken bij het wel en wee van Alterno. Ook in zijn laatste levensjaren jaren was hij nog geregeld bij “zijn cluppie” te vinden.

Fop tijdens het 40-jarige jubileum in 2013.

Onder de bezielende leiding van Fop groeide Alterno tot de vereniging die het heden ten dage is. Van 200 leden tijdens zijn aantreden tot een vereniging met meer dan 700 leden nu. Met seniorenteams die actief zijn op ieder volleybalniveau, en een jeugd- en mini-afdeling die behoort tot de top van Nederland. De basis hiervoor werd gelegd tijdens zijn voorzitterschap.

In deze periode werd onder zijn leiding de Alternohal gebouwd en kreeg de vereniging de beschikking over een eigen clubgebouw. Twee belangrijke zaken die zonder de inspanningen van onze ere-voorzitter niet gerealiseerd hadden kunnen worden.

Met het heengaan van Fop verliest Alterno één van zijn markante clubiconen. Fop’s humor, energie, enthousiasme en betrokkenheid bij onze vereniging zullen zeer worden gemist. Wij zullen echter met dankbaarheid terugdenken aan alles wat Fop ten Broek voor Alterno heeft betekend. Fop bedankt! Rust zacht.

Wij wensen zijn vrouw Elly, zijn kinderen en zijn kleinkinderen veel sterkte toe.

Namens volleybalvereniging Dros-Alterno.

Jos Mulder.

Informatie over het afscheid van Fop ten Broek: klik hier.

Reacties aangaande het overlijden van Fop ten Broek die u hieronder plaatst zullen later aan de familie worden aangeboden.

Fop ten Broek 1933 – 2019
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 26 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties

 • Fop, het was een feest om zoveel jaren met jou in het bestuur te zitten. Altijd verbinding zoekend en je humor en enthousiasme waren een voorbeeld voor mij. Rust in vrede.

 • Edwin Grotenhuis

  Ondanks dat ik eigenlijk van de rood/geld ben/was schrok ik van dit bericht dat Fop is overleden. Ik heb de eer om hem te mogen leren kennen als een echte Alterno-man. Als je Alterno zegt zeg je je Fop en omgekeerd. Uit mijn scheidsrechtersperiode zei Fop tegen mij na een kampioenswedstrijd begin jaren 90 dat ik mocht leiden ‘Dat jij je eigen club afbekt’. Ik floot Ja Topklasse waarin Alterno alle punten pakte kampioen kon worden, maar als Alterno punten liet liggen dan was Dynamo kampioen. Tijdens de wedstrijd riep Dynamo naar mij dat ik aan eigen vereniging moest denken en reageerde in een Time-out dat hun in de competitie beter hadden moeten spelen. Dezewedstrijd won Alterno met 4-0, dus kampioen. Vandaar dat Fop met deze opmerking kwam en zei wel erbij dat hij veel scheidsrechters veel ‘aparte’ dingen zag doen, maar dai er een scheidsrechter zijn verenging ‘afbekte’, had hij nog nooit meegemaakt. Op de toon en manier zoals Fop het zei, dat kan alleen Fop en zal dit nooit vergeten. Fop, dank dat ik jou heb mogen ontmoeten en voor je gezellige gesprekken die we hebben gehad ondanks dat we ‘concurrerende’ verenigingen waren. Ik wens zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen in de komende tijd heel veel sterkte en kracht toe om het verlies van Fop, je man, vader, schoonvader en opa te verwerken.

 • Een groot verlies voor zijn familie en voor ons Alterno. Alle sterkte gewenst!

 • Robert van Loenen

  We zullen je missen Fop als persoon die je was. Wetende dat het de laatste jaren hard aan het vechten was op er weer boven op te komen.
  Elly en kinderen en de kleinkinderen heel veel sterkte!

 • Nooit meer “zurück pakken” in de Alternohal. De kreet, die Foppe liet horen tijdens bezochte wedstrijden. Meer dan 40jaar heb ik Foppe leren kennen als een aimabele markante man. Altijd klaar voor een grap. Foppe r.i.p
  Elly kinderen, kleinkinderen gecondoleerd en sterkte de komende tijd.

 • In de vele herinneringen aan Fop kom ik voortdurend terug bij een aantal markante eigenschappen: enthousiast, verbindend, warmte en veel positiviteit. Voor iedereen binnen de vereniging, van hoog tot laag, aandacht en interesse. Rust zacht beste Fop en veel sterkte Elly en kinderen!

 • Wat een droevig nieuws…ik ben er stil van.
  Veel sterkte voor de hele familie ten Broek in deze verdrietige periode en daarna om het gemis een plekje te geven.
  Liefs Eline

 • Eddy (the eagle)

  Wat een droevig bericht!
  Fop was de belichaming van Alterno voor heel veel jaren. Zo betrokken en geïnteresseerd in alle spelers en begeleiders van Alterno; jong en oud. De donderdagavonden met zijn praatjes en grappen blijven bij.
  “Eddy the Eagle” was steevast zijn begroeting. Rust zacht Fop, we gaan je vreselijk missen, enneh……”bellen bij de bocht”.

 • Wat zullen we je missen. Tot voor kort nog regelmatig even bij h6 aanwippen maar nooit de andere Alternoleden vergeten. Foppe bedankt voor de mooie inspirerende jaren en je grappen. Elly en kinderen heel veel sterkte.

 • Altijd in voor een goed gesprek, een geintje, maar ook serieus als het nodig was. Een mooi mens is niet meer. Bedankt voor je altijd vriendelijke woorden Fop.