Fop ten Broek overleden

Met droefheid in ons hart moeten wij helaas meedelen dat ons erelid Fop ten Broek na een periode van afnemende gezondheid, vandaag is overleden. Hij is 86 jaar geworden.

Fop ten Broek werd voorzitter van onze vereniging in 1975 en bleef dit gedurende 23 jaar. Hij werd hierdoor de langst zittende voorzitter van Alterno. Bij zijn aftreden in 1998, het jaar dat Alterno het 25-jarig bestaan vierde, werd hij door de algemene ledenvergadering benoemd tot erelid en ere-voorzitter van de vereniging. Na zijn periode als praeses bleef Fop nauw betrokken bij het wel en wee van Alterno. Ook in zijn laatste levensjaren jaren was hij nog geregeld bij “zijn cluppie” te vinden.

Fop tijdens het 40-jarige jubileum in 2013.

Onder de bezielende leiding van Fop groeide Alterno tot de vereniging die het heden ten dage is. Van 200 leden tijdens zijn aantreden tot een vereniging met meer dan 700 leden nu. Met seniorenteams die actief zijn op ieder volleybalniveau, en een jeugd- en mini-afdeling die behoort tot de top van Nederland. De basis hiervoor werd gelegd tijdens zijn voorzitterschap.

In deze periode werd onder zijn leiding de Alternohal gebouwd en kreeg de vereniging de beschikking over een eigen clubgebouw. Twee belangrijke zaken die zonder de inspanningen van onze ere-voorzitter niet gerealiseerd hadden kunnen worden.

Met het heengaan van Fop verliest Alterno één van zijn markante clubiconen. Fop’s humor, energie, enthousiasme en betrokkenheid bij onze vereniging zullen zeer worden gemist. Wij zullen echter met dankbaarheid terugdenken aan alles wat Fop ten Broek voor Alterno heeft betekend. Fop bedankt! Rust zacht.

Wij wensen zijn vrouw Elly, zijn kinderen en zijn kleinkinderen veel sterkte toe.

Namens volleybalvereniging Dros-Alterno.

Jos Mulder.

Informatie over het afscheid van Fop ten Broek: klik hier.

Reacties aangaande het overlijden van Fop ten Broek die u hieronder plaatst zullen later aan de familie worden aangeboden.

Fop ten Broek 1933 – 2019
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 26 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties

 • Sinds ik lid ben van Alterno ken ik Fop, een warme persoonlijkheid en betrokken bij het wel en wee van de vereniging. We missen je al een tijd in de Alternohal en ons clubhuis, maar nu is het afscheid definitief. Elly en (klein)kinderen veel sterkte voor de komende tijd.

 • Henk van Vessem

  Fop was Alterno: altijd en overal betrokken, aanspreekbaar voor iedereen. Ik zal mijn begroeting “Monsieur le president” gaan missen. Elly en de hele familie gecondoleerd

 • Corry van der Linden

  Familie, gecondoleerd met dit verlies. Heel veel sterkte! Alhoewel we wisten dat zijn gezondheid minder was schrik je toch van dit bericht. Fop was in alles Alterno, zijn betrokkenheid, praatjes en enthousiasme waren kenmerkend voor hem. Rust zacht lieve Fop!

 • Een mooie, aardige man. Die ik vooral ken van het praatje, de betrokkenheid, de humor en het biertje in de kantine.
  Oud zonder oud te zijn.

 • Herman de Roode

  Fop was Alterno. Betrokken van eredivisiespeler tot recreant, in ieder geïnteresseerd en voor eenieder paraat. Uitzonderlijk betrokken en veel aanwezig in zijn actieve tijd. Een voorbeeld voor velen met zijn betrokkenheid tot Alterno en heel sportief apeldoorn en daardoor een groot gemis. Veel sterkte aan familie en naasten!

 • In de tijd dat Fop voorzitter was is Alterno ook gaan Zitvolleyballen. Fop is altijd betrokken geweest, of hij hield een praatje op een toernooi, maar nog veel vaker, ook toen hij al lang geen voorzitter meer was, kwam hij regelmatig Eddy en mij in de kantine even vragen hoe het bij het zitvolley was (en met ons). Fop zal in mijn herinnering blijven als een warm en betrokken mens. Ik wens de familie heel veel sterkte.

 • Bert en Willemien

  Wij leerden Fop kennen toen wij in oktober 1995 lid werden van Alterno. Fop, een vriendelijke man die altijd een praatje maakte en prachtige verhalen had: niet alleen over zijn cluppie Alterno maar over alles wat zijn interesse had. Wij gaan hem missen. Ellie, kinderen en kleinkinderen, veel sterkte de komende tijd. In gedachten bij jullie. Bert en Willemien

 • Een groot clubman is niet meer. Ik bewaar veel goede herinneringen aan Fop. Dank voor alles wat je voor het volleybal in het algemeen en Alterno in het bijzonder hebt betekend. Fop, rust zacht.
  Ik wens Elly en de familie heel veel sterkte.

 • Tonnie en Monique

  Wij kennen Fop als dé man van Alterno. Een verenigingsmens in hart en ziel, die iedereen kende en iedereen ook aansprak. Een brede lach, een belangstellend woord en een leuke mop. Een markante persoonlijkheid in de volleybalwereld met visie op een vereniging met eigen hal en clubhuis. Wij wensen Elly, Karin, Annemiek, Marjolein, partners en kleinkinderen heel veel sterkte. Fop, we hebben mooie herinneringen aan en met jou.

 • Van jeugdlid tot heren 1 speler. Fob was er altijd voor iedereen. Heb veel mooie herinneringen aan Fop. Pracht mens! Elly kinderen en familie. Gecondoleerd.