Fop ten Broek overleden

Met droefheid in ons hart moeten wij helaas meedelen dat ons erelid Fop ten Broek na een periode van afnemende gezondheid, vandaag is overleden. Hij is 86 jaar geworden.

Fop ten Broek werd voorzitter van onze vereniging in 1975 en bleef dit gedurende 23 jaar. Hij werd hierdoor de langst zittende voorzitter van Alterno. Bij zijn aftreden in 1998, het jaar dat Alterno het 25-jarig bestaan vierde, werd hij door de algemene ledenvergadering benoemd tot erelid en ere-voorzitter van de vereniging. Na zijn periode als praeses bleef Fop nauw betrokken bij het wel en wee van Alterno. Ook in zijn laatste levensjaren jaren was hij nog geregeld bij “zijn cluppie” te vinden.

Fop tijdens het 40-jarige jubileum in 2013.

Onder de bezielende leiding van Fop groeide Alterno tot de vereniging die het heden ten dage is. Van 200 leden tijdens zijn aantreden tot een vereniging met meer dan 700 leden nu. Met seniorenteams die actief zijn op ieder volleybalniveau, en een jeugd- en mini-afdeling die behoort tot de top van Nederland. De basis hiervoor werd gelegd tijdens zijn voorzitterschap.

In deze periode werd onder zijn leiding de Alternohal gebouwd en kreeg de vereniging de beschikking over een eigen clubgebouw. Twee belangrijke zaken die zonder de inspanningen van onze ere-voorzitter niet gerealiseerd hadden kunnen worden.

Met het heengaan van Fop verliest Alterno één van zijn markante clubiconen. Fop’s humor, energie, enthousiasme en betrokkenheid bij onze vereniging zullen zeer worden gemist. Wij zullen echter met dankbaarheid terugdenken aan alles wat Fop ten Broek voor Alterno heeft betekend. Fop bedankt! Rust zacht.

Wij wensen zijn vrouw Elly, zijn kinderen en zijn kleinkinderen veel sterkte toe.

Namens volleybalvereniging Dros-Alterno.

Jos Mulder.

Informatie over het afscheid van Fop ten Broek: klik hier.

Reacties aangaande het overlijden van Fop ten Broek die u hieronder plaatst zullen later aan de familie worden aangeboden.

Fop ten Broek 1933 – 2019
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 26 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties

 • Frans Schäffer

  Fop, en man waarvoor niets teveel was. Zijn humor zal ik missen, altijd in voor een geintje en een kritische noot.
  Clubhuis, hal, zitvolleybal, groei van de vereniging, alles tijdens zijn voorzitterschap.
  Rust zacht Fop en Elly en kinderen veel sterkte!

 • Altijd hartelijk, meedenkend, gastvrij en bereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan.
  Onze zoons Marc, Tim en Robin hebben onder zijn voorzitterschap fantastische sportmomenten mogen beleven.Daarvoor dank Fop, maar dat is niet het enige!
  In 1986 durfde hij het aan om samen met Ronald Woudenberg en mij het zitvolleybal te omarmen en te ontwikkelen. Hoogtepunt was het Nederlands Kampioenschap in het seizoen 2011-2012.
  Met een warm gevoel denk ik terug aan de vele mooie momenten die ik mocht meemaken met Fop.
  Een kanjer die we helaas moeten missen maar zeker niet mogen vergeten!

 • Fop, de man die alle Alternoten verbindt. Legendarische uitspraken, onvermoeibaar komisch. Wist uit alle precaire situaties zo’n twist te maken, dat iedereen met lachende gezichten met elkaar een biertje dronk. Familie van Fop, veel sterkte en het was vooral een eer om zo een goed en bedreven man gekend en beleefd te hebben.

 • Nog niet zo lang geleden kan ik jullie tegen in het ziekenhuis. We spraken elkaar kort en ik zag je altijd positieve bij een kracht. Het was zwaar, maar je ging ervoor. Kennelijk is dat niet gelukt. Ik ben blij je daar even gesproken te hebben. Elly en familie, heel veel sterkte in de komende periode. Hij is in goede handen en jullie hebben een warm nest samen. En voel je gesteund door een enorme groep volleybalgekken…

 • Fop, ik zal je humor en enthousiasme missen. Wat heb jij veel betekent voor deze club. In voor- en tegenspoed. Ik kan mij nog herinneren dat je bij de kampioenswedstrijd van heren 1 in het park ging lopen. De spanning werd je teveel. Ook als mens was je voor iedereen beschikbaar. Ik wens Elly, kinderen en familie heel veel sterkte.