Fluiten is leuk….

Op vrijdagavond 2 september was het een drukke bedoeling in de hal. Dit keer waren er geen wedstrijden, maar waren er alleen maar scheidsrechters.


Er waren 2 cursussen om scheidsrechters op te leiden. 
Allereerst waren Bert Beernink en Theo Veeneman aan de beurt. Om half 7 kwamen ze bij elkaar om door te spreken wat er die avond gedaan zou worden. Samen met twee dames van buiten de vereniging gingen zij op voor de cursus van verenigingsexpert. Dit houdt in dat zij (als ze zouden slagen) de cursisten voor de vaardigheidstraining mogen opleiden. 

Om 7 uur kwamen ook de 13 cursisten voor de vaardigheidstraining binnen. Tijdens de training kregen zij tips en trucs om de 1e en 2e klasse te mogen fluiten. Om te ervaren hoe het is om als scheidsrechter aan te treden, moesten ze om beurten op de bok. Het leidde tot hilarische momenten, aangezien de overige 12 een partijtje speelde waarin expres fouten gemaakt moesten (!) worden.

Aan het einde van de avond hadden we heugelijk nieuws; zowel Bert als Theo waren geslaagd. Zij zijn nu officieel verenigingsexpert en mochten direct hun diploma in ontvangst nemen.

Ook de andere cursisten zijn geslaagd en mogen vanaf nu wedstrijden in de 1e en 2e klasse fluiten.

In de toekomst hopen we nog veel gebruik te kunnen maken van de kennis en kunde van Bert en Theo. Ze zijn door hun ervaring een goed team waar veel van geleerd kan worden.
Binnenkort zal er weer een cursus zijn voor de 1e en 2e klasse. 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 september 2022 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *