Flamingo’s met beide benen op de grond

Na de off-day afgelopen zaterdag tegen Set-Up’65 stond op deze doordeweekse avond de uitwedstrijd tegen Flamingo’s op het programma. Met de bus van Connexxion en de maaltijd verzorgd door Fresh Catering reisden we af naar Gennep. Na de peptalk van Eline over flamingo’s die op één been staan waren we er helemaal klaar voor om ze op die ene poot aan het wankelen te zetten.
In de eerste set begonnen we wat onstabiel, maar Joelle zorgde er met haar scorende aanvallen voor dat we gelijk op gingen met de roze vogels (9-9). Door een serve serie van de herstelde Carlijn Oosterlaken bouwden we een voorsprong op (10-16). Deze wisten we keurig vast te houden en zo was de eerste set binnen met 21-25.
In de tweede set pakten we al snel een voorsprong, wederom door een serve serie van Carlijn (1-6). Na mooie scores van Linda en een serve serie van Eline leek de set veilig gesteld te zijn (10-17). Echter begonnen er slordige fouten in ons spel te komen waar Flamingo’s van wist te profiteren. Ze kwamen weer op gelijke hoogte, maar met 24-26 was de set uiteindelijk nipt, maar verdiend, voor ons.

Slordigheden en concentratie verlies zorgde er in de derde set voor dat we achter de feiten aan liepen. Toch bleven we nog aardig bij onze tegenstanders en na een ace van Vilé werd het in de slotfase nog spannend (24-23). Een fout aan onze kant zorgde er helaas voor dat er een vierde set aan te pas moest komen.

De vierde set ging tot halverwege gelijk op. Flamingo’s maakte redelijk wat fouten, maar door onze eigen fouten en slordigheden wisten we hier niet optimaal van te profiteren. Na een mooie serve serie van Timmerman en goede aanvallen aan het net, op maat bediend door de ingekomen Anna, wisten we prima uit te lopen en zo de laatste set met enig gemak met 18-25 binnen te halen.

De roze vogels op hun ene been laten wankelen is gelukt en ze staan nu vast weer met beide benen op de grond. Drie zeer welkome, fijne en verdiende punten zijn binnen! Laten we deze lijn vooral weer doorzetten. Zaterdag staat de volgende wedstrijd al weer op het programma: 20.00 uur in de Alternohal tegen VC Sneek. Be there!

Heleen Hesselink

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 maart 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *