Finale NOJK

Op zaterdag 12 maart treden er van Alterno maar liefst 5 teams aan bij de NOJK finales, Meisjes A en meisjes CMV, Jongens B, Jongens C en Jongens CMV. Een dag waar door veel spelers en coaches naar wordt uitgekeken. Het is al een prestatie dat het bewuste team / de bewuste teams tot de acht beste van Nederland horen in hun leeftijdscategorie, dus iedere finalist mag al trots zijn!

De NOJK-finales staan ieder jaar weer bol van speelplezier, spanning én emoties. Ingrediënten die er meestal een topdag van maken, maar helaas soms ook ontaarden in gedrag dat niet ten goede komen aan het speelplezier van de finalisten.

Helaas kan ook onze prachtsport zich niet helemaal onttrekken aan de maatschappelijke verharding. Graag brengen wij daarom nog enkele zaken onder uw aandacht. Wij doen een dringend beroep op u om de boodschap van deze brief ook onder uw teams en hun supporters te verspreiden. Samen gaan we voor een plezierige, sportieve, respectvolle finaledag!

• Alcohol: Het komt voor dat jonge supporters ’s morgens al met bier op de tribune plaatsnemen. Niet echt een lichtend voorbeeld, zeker niet voor de spelende teams.
• Afval: Op de toernooidagen wordt er een ongelooflijke hoop afval achtergelaten in de hal, in kantines, op tribunes en in kleedkamers. Fijn als iedereen zijn eigen afval opruimt, net als thuis.
• Arbitrage: Onze scheidsrechters staan vrijwillig de hele toernooidag in de hal om de wedstrijden te fluiten. Ook scheidsrechters maken wel eens een fout, of beoordelen een bal anders dan verwacht. Respecteer de beslissing van de scheidsrechter, geef als team met coach het goede voorbeeld aan jullie supporters.
• Spreekkoren: Aanmoedigen en eigen clubliederen zingen is sfeer verhogend. Zingen of roepen vanaf de tribune om de tegenstander uit het spel te halen is vooral onsportief.
• Sportiviteit: Wij zijn op zoek naar de sportiefste en leukste NOJK-teams. In alle hallen zal het leukste jongens- én meisjesteam gehuldigd worden door onze mascotte Spike en de assistent-bondscoach van de Oranje volleybaldames, Saskia van Hintum. Laat je dus als team van je allerbeste kant zien!
• Toeters: De NOJK-organisatie ontvangt veel mailtjes van ouders die horendol worden van de (gas)toeters die in de hallen klinken. Begrijpelijk, dus fijn als de toeteraars daar een beetje meer rekening mee willen houden.

Tot slot: Iedereen zou zich prettig moeten voelen in de sporthal: spelers, coaches, scheidsrechters, organisatoren en supporters. Laten we er daarom met zijn allen een volleybalfeest van maken! Niet alleen op 12 maart, maar bij alle volleybalwedstrijden.

Dank voor uw medewerking!
Met sportieve groet,
Nevobo NOJK-organisatie

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 maart 2016 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *