Even voorstellen: Peter Karreman

Ik ben Peter Karreman en al in 1969 zette ik mijn eerste volleybalschreden. Ik ben begonnen in de jeugd van Smash te Alblasserdam. Na mijn middelbare school ben ik verhuisd naar het Oosten van het land vanwege mijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te Arnhem.

Tijdens mijn studententijd had ik naast het spelen al het trainerschap opgepakt. In ’81 koos ik er voor om het trainen een hogere prioriteit te geven dan het spelen. Van het DVC Rebelle meisjes A team (topklasse) via het 1ste dames team van Savicto Velp (heet nu Arvevo) naar nog vele andere verenigingen.
In de afgelopen jaren heb ik dan ook veelal teams getraind en gecoacht op 3e en 2e divsiie niveau. Veel heren- en damesteams zijn  de revu gepasseerd, zoals Halley (Wehl), Setash (Huissen), Agilitas (Arnhem), Wevoc (Westervoort), Auto van Oort/Rebelle (Dieren), Favorita (Dinxperlo) en N.V.C Nijkerk (Nijkerk).
Ook heb ik jaren diverse regioselecties in Regio Oost mogen begeleiden.

Als trainer van het eerste zitvolleybal team hoef ik me dan ook niet meer voor te stellen, maar misschien als persoon nog wel. Ik ben Peter Karreman, 58 jaar, wonend te Westervoort, getrouwd met Ellen en vader van 1 zoon (25 jaar) en 2 volleyballende dochters (19 en 21 jaar).
Nadat ik 7 jaar in het onderwijs heb gezeten en 10 jaar in de horeca, ben ik overgstapt naar de automatisering. Ik werk momenteel voor een grote ICT-dienstverlener, als project- of interim manager. Mijn werkgever detacheert mij bij diverse grote klanten in het land.
Momenteel rij ik dagelijks naar ons hoofdkantoor in Vianen, alwaar ik een groot project leid voor een internationale klant.

Naast mijn werk en gezin, heb ik 1 grote passie, namelijk het paravolleybal.
In 2004 kwam ik namelijk in aanraking met volleyballen voor mensen met een fysieke beperking (het zitvolleybal, tegenwoordig paravolley) en dat heeft mij sindsdien niet meer losgelaten.
In deze tak van sport ben ik me steeds verder gaan oriënteren, zowel nationaal als internationaal.
Van 2007 t/m 2010 heb ik het Nederlands Herenteam begeleid als hoofdcoach en heb ik 2 Europese Kampioenschappen (Hongarije en Polen) mogen meemaken.
Via de wereldbond raakte ik betrokken in promotie en opleidingsprojecten in vooral ontwikkelingslanden. In Kenia en Rwanda heb ik inmiddels met een aantal collega’s diverse trainerscursussen gegeven. De laatst geplande cursus in Kameroen ging helaas niet door vanwege het Ebola-virus wat vorig jaar in West-Afrika heerste.
In juni 2015 vindt er nog een coaching cursus in Rwanda plaats.

Al deze activiteiten leverde ook een telefoontje op uit Rwanda, om aldaar het Nationale herenteam Paravolley op te zetten en te begeleiden naar het WK 2010 te Oklahoma (USA). En in 2011 wist het team zich via het Afrikaanse kampioenschap te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Londen 2012, alwaar een verdienstelijke 9e plaats werd behaald.
Na de Paralympics ben ik begonnen om de dameslijn op te zetten en zijn we bezig om een damesteam klaar te stomen voor de Paralympische Spelen voor RIO 2016.
In juli van dit jaar wordt het Afrikaans kampioenschap gespeeld, alwaar men zich kwalificeren voor de Paralympische Spelen 2016 in RIO.
Het zou geweldig zijn voor het land, de dames en alle mensen met een beperking in Rwanda, als men zich met de dames zou weten te plaatsen voor RIO.

En in afwachting op de volgende trip naar Rwanda, ligt er een geweldige en leuke uitdaging bij en met het zitvolleybal team van Alterno. We hebben de ambitie hoog gesteld en zullen er alles doen om mee te strijden voor de hoogste posities.

Zie jullie bij onze thuiswedstrijden.

Groeten, Peter

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 juli 2015 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie