Even terugkijken

Het nieuwe jaar 2016 start met de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen. De jeugd doet het weer uitstekend en bereikt een tweede plaats in de ranking voor de Jaap van Kasteeltrofee. Geen Nederlands kampioenen dit jaar maar wel een mooie tweede plaats voor Jongens B en meisjes CMV.
Er is echter wel een Nederlands kampioenschap te vieren bij de jeugd op de gesloten jeugdkampioenschappen in juni van dit jaar. Jongens C1 is oppermachtig en grijpt de nationale titel.

Dames 1 sluit in april het seizoen af op een vijfde plaats. Door verlies tegen Eurosped loopt de ploeg onder leiding van Wilfried Groothuis nipt de finale van de nationale beker mis. Een teleurstelling want er was op meer gerekend. Aan het eind van het seizoen wordt verrassend Ali Moghaddasian als opvolger van Groothuis gepresenteerd. Laatstgenoemde gaat vervolgens aan de slag als assistent van Matt van Wezel bij concurrent Sliedrecht Sport. Dames 1 kent een stoeve start in het nieuwe competitiejaar en bereikt met de winterstop maar nauwelijks de laatste zes….een positie die aan het einde van de competitie recht geeft op deelname aan de playoffs.

Heren 1 wordt in januari uitgeroepen tot Apeldoornse sportploeg van 2015. Bij de Heren heerst in eerste instantie vreugde over het behoud van de eredivisieplek na afloop van het seizoen. Gert Veldhuizen en Mathijs Mast zorgen met de mannen namelijk voor handhaving op een keurige 9e plaats. De vreugde maakt echter al snel plaats voor droevenis als blijkt dat met Veldhuizen bijna de gehele tchnische staf en ook de spelersgroep het na één jaar eredivisie voor gezien houdt. Met Jeroen Monshouwer wordt vrij snel een opvolger benoemd. Die gooit echter in december de handdoek in de ring omdat hij geen mogelijkheden ziet om het team vlot te trekken. Assistent Niels Ringenaldus neemt voorlopig de honneurs waar. Heren 1 staat dan met de winterstop in het vizier op een troosteloze voorlaatste positie.

Ook op bestuurlijk niveau vinden er dit jaar de nodige mutaties plaats. Voorzitter Leo Dadema overhandigt in oktober na vier jaar voorzitterschap de hamer aan de nieuwe preses Henk Wijnsma en ook Jos Mulder vindt het na 8 seizoenen als bestuurder (commerciële zaken en pr) mooi geweest. Die positie blijft de rest van 2016 vacant. In de zomer eert het “oude” bestuur Jan Voortman en Monique Nijhof door hen te benoemen tot vrijwilligers van het jaar. Een nieuwe traditie….?

De businessclub neemt in april 2016 de nieuwe multifunctionele ruimte in gebruik. Na de afwerking van deze aanbouw zullen hier naast meetings ook de krachttrainingen worden afgewerkt van de topteams. Daarnaast vestigt Isokin hier een permanente fysio-dependance waar ook alle leden, middels een gratis toegankelijk inloopspreekuur, van kunnen profiteren.

Uiteraard gebeurde er nog veel meer in 2016, wat na te lezen is op onze website. Zo gingen de mini’s en de jeugd in de zomer weer op kamp, organiseerde de weekcommissie weer een ouderwetse week van Alterno, makten Dames 2 met het NEORCAFE en Heren 1 met het Oktoberfest er weer een feestelijke boel van en stampte de activiteitencommissie weer een groot aantal acties uit de grond. Een kleine greep: Vesten-, rookworsten-, oliebollen-, BBQ-, Zwerfafval- en Grote clubactie. Kortom, het jaar 2016 stond weer bol van de activiteiten. We kijken nu al uit naar het komende jaar

JM

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 31 december 2016 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *