Evaluatie werkwijze teamindelingen

De jeugdcommissie heeft deze week terug gekeken naar de manier waarop de jeugdteams worden samengesteld. Na de bekendmaking van de samenstellingen van het huidige seizoen waren er namelijk best veel vragen over die werkwijze en ook over het resultaat. Dat heeft er helaas ook toe geleid dat enkele spelers zijn gestopt bij Alterno. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling.

Voor aankomend jaar hebben we nu op een rijtje gezet wat de uitgangspunten zullen zijn bij de samenstellingen. Zodra we dit hebben vastgesteld maken we dit bekend onder de jeugdspelers en hun ouders. Dan weet iedereen waar hij aan toe is. Wat nu al duidelijk is, is dat we voor iedereen een plek willen bieden waar hij/zij zich het beste kan ontwikkelen en waar hij veel plezier kan hebben. Vervolgens komen we uiteraard aan het punt dat we maar tien plekken per team hebben en dat alles met elkaar samenhangt. Daar gaat het meestal knellen, want hierover is zelden iedereen het eens. We hopen dit op te lossen door in elk geval zo goed mogelijk uit te leggen hoe we tot keuzes zijn gekomen.

Verder hebben we opnieuw afgesproken dat de coördinatoren regelmatig bij de teams kijken. Een belangrijke rol is er voor de trainers: die zien de spelers het hele jaar. Die zullen we dus uitnodigen om met de jeugdcommissie een concept indeling te maken.

We hopen dat iedereen zich vervolgens kan vinden in de gemaakte keuzes en accepteert dat er bij teamsport ook concessies gedaan moeten worden.

Mocht je ideeën hebben naar aanleiding van dit bericht, schroom dan niet om mij of je coördinator een keer aan te spreken in de hal.

Hartelijke groet,

Rob van den Dool-Wamelink, voorzitter Jeugdcommissie.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *