Er was eens

Er was eens een team dat erg goed was in het spelen van 5-setters. Ongetwijfeld dat u weleens van dit team gehoord heeft. Een team met 13 enthousiaste meiden en 2 even gedreven trainers. Al vier competitiewedstrijden op rij weten deze meiden hun conditie op peil te houden en de trainers te voorzien van veel beeldmateriaal door alleen maar 5-setters te spelen. Inmiddels is dit niet onopgemerkt gebleven in volleyballand. Speel je tegen Alterno D2, dan moet je je borst nat maken voor een 5-setter. Ook online worden we dan ook steevast genoemd in diverse voorbeschouwingen. Zo ook voor dit weekend. Niet zomaar een weekend, maar een bekerweekend met wedstrijden tegen WSV Warnsveld en Dynamo Apeldoorn. Wil je als supporter waar voor je tijd en geld, zorg dan dat je aanwezig bent daar waar Alterno D2 is, garantie voor een 5 setter. Volleybalkrant.nl schreef over het 3-2 syndroom en hoe dit zo tot stand gekomen was. Tja wat kunnen wij anders dan dit 3-2 syndroom dan ook maar in stand houden. U raadt het al, de eerste wedstrijd in de beker van dit jaar was dan ook een 5-setter. Helaas voor ons wel een 3-2 verlies, maar paste goed bij ons syndroom. Dat het niveau niet heel best was en dat het tegen een 1e divisionist was laten we ook maar even achterwege.

Op vizieropvolleybal.nl was de voorbeschouwing toch iets positiever dit weekend. Er werd nu niet gesproken over het 3-2 syndroom, maar over de stadsderby die vanwege de fanatieke supportersschare van beide verenigingen nu op neutraal terrein gespeeld diende te worden. Klinkt goed, wetende dat de statistieken tegen ‘de gelen’ tot nu toe altijd in ons voordeel zijn. En dat die fanatieke supporters toch meegereisd waren naar het ‘verre’ Warnsveld hebben we wel gehoord. Maar ja, in het achterhoofd speelt toch dat 3-2 syndroom. Is het misschien dan toch geen syndroom, maar een vloek? Vooraf worden er nog enkele grappen gemaakt over en weer, maar verder willen we Dynamo dan toch wel bedanken dat ze ons bevrijdt hebben van onze ‘vloek’. Met een klinkende 3-0 overwinning stapten we van het veld. Wel waren we lichtelijk beduusd van dit nieuwe fenomeen, maar het smaakt zeker naar meer.

A.s. zaterdag krijgen we daar dan al weer de kans voor. Om 17.30 spelen we thuis tegen VCN. Wilt u dit spetterende team komen bewonderen, u bent van harte welkom! Tot dan.

Groetjes Marloes

Ps: doordat Dynamo wel hun wedstrijd tegen WSV wist te winnen, zijn we toch door in de beker. Het wie, wat en waar voor de volgende ronde houdt u van ons te goed.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 oktober 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *