Eerste wedstrijd na de kerst

Na de bekerwinst op 26 oktober jongstleden hebben we met een aantal wilde honden in huize Kneijnsberg tweede kerstdag gevierd. Onder het genot van water, gluhwein, bier en fris voor de harde werkers op zondag en natuurlijk ,niet te vergeten, de fantastisch gebakken oliebollen, hebben we onze nieuwe “bondscoach” ontmoet. De dames hebben hem eens even flink aan de tand gevoeld en we hebben meneer de “bondscoach” zover. HIJ zou zaterdag komen trommelen! De groenen tegen de gelen en wij hebben een nieuwe “bondscoach”!!! Die ook nog eens kan trommelen!!! Het moet niet gekker worden!!

De sfeer zat er lekker in. Twee wilde honden speelden mee met dames 3. Die werden dan ook even goed bekeken voor onze eigen wedstrijd.

De eerste set ging lekker. We speelden enthousiast en konden ons eigen spel spelen. We wonnen deze set met 25-21.

Helaas lieten we Dynamo terug in de wedstrijd komen. We hadden geen grip op een aantal aanvalsters met onze blok en verdediging. De tweede set ging dan ook met dikke cijfers naar onze gele buren. “Bondscoach???”
In de derde set liep alles nog steeds wat stroef. We kwamen niet meer terug in ons spel van de eerste set. We werden almaar meer gefrustreerd en speelden met minder lef. Toch wonnen we de set nog met 26-24.

We bleven toch wat onzeker en gefrustreerd. Konden onze rust niet vinden. Kregen de ballen niet meer op de grond en dan weten we nog niet goed hoe we dat kunnen ombuigen. De vierde set ging dan ook verloren. “Bondscoach”???

Dan de allesbeslissende vijfde set. We hebben gestreden en verliezen het dan net op lef. Helaas op het scorebord 15-17 voor Dynamo en 2-3. 1 punt uit dit duel. “Bondscoach….. waar ben je met je trommel??…. helaas…afspraken met bier tijdens kerst… nooit doen 😉

Dat er nog veel werk aan de winkel is, is duidelijk. Vooral het samen positief blijven, bij elkaar blijven en samen blijven werken. Leren hoe we frustratie met elkaar kunnen omzetten naar positieve energie. En hoe houden we lef boven de 20.

Hoe gaan we dit trainen, “bondscoach”? Nog tips voor ons?

Wij zullen deze week weer verder gaan met ontwikkelen. Positieve energie, blijven samenwerken tot strakker spel en zoeken naar lef op de belangrijke momenten.

A.s. zaterdag mogen we op bezoek bij Donitas. Zij zijn op dit moment de hekkensluiter in de topdivisie. Laten wij ervoor zorgen dat dat zo blijft, maar vooral ook zorgen dat we zelf verder ontwikkelen in de punten waar we actief kunnen verbeteren. Elke stap in die richting is er 1 en de competitie is nog lang. Hup groen!!!!! Let’s do this!

Groetjes dames 2.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 5 november 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *