Eerste speelronde Dames en Heren 1

Afgelopen zaterdag kwamen Dames 1 en Heren 1 in actie in de eerste speelronde van de reguliere competitie. Uiteraard hoopt iedereen dat dit er een zal worden zonder hinderlijke corona-onderbrekingen en met degradanten en kampioenen aan het einde ervan. We gaan het meemaken.

Dames 1 mocht voor de opening van het seizoen afreizen naar Ootmarsum waar een nieuwkomer in de topdivisie, wachtte.

Volgens trainer Wilfried Groothuis, bezig aan zijn derde seizoen, was Set-Up ’65 een sterke tegenstander die een aanwinst vormt voor de deze divisie: ,,Ik vond ons aan elkaar gewaagd. Het kwartje had ook de andere kant op kunnen vallen”, aldus Groothuis. ,,Het verschil in hun voordeel werd vooral gemaakt doordat zij blokkerend sterk waren en wij ons daardoor lieten intimideren. Wij gingen daardoor te voorzichtig aanvallen.”

In de slotset had Alterno nog wel de kans om de stand gelijk te trekken, toen de ploeg na een 16-10 achterstand sterk terugkwam: ,,Erg jammer. We keren die set volledig om maar pakken ‘m dan uiteindelijk net niet.”

Topdivisie: Set-Up ’65 – Dros-Alterno 3-1 (25-20, 15-25, 25-21, 28-26)

Dames 1

Heren 1 kwam in Doetinchem tegen Orion 3 goed uit de startblokken in de tweede divisie. Hoewel de eerste overwinning van het seizoen door de ploeg van het duo Richard van Rijn/Wouter Langendijk werd binnengehaald was er zeker geen sprake van tevredenheid alom.

Volgens van Rijn wordt het spel van Alterno nog gekenmerkt door veel grilligheid: ,,Het is lekker om met een overwinning te beginnen. Iedereen heeft ook kunnen spelen”, was de uitleg van Richard. ,, Alleen jammer dat we in de slotset teveel met hun ‘geklooi’ mee gingen. Het is wel kenmerkend voor ons spel tot nu toe. Als we bij onszelf blijven dan kunnen we iedereen verslaan. Doen we dat niet dan kan elk team het ons moeilijk maken.”

Tweede divisie: Orion 3 – Dros-Alterno 1-3 (14-25, 21-25, 20-25, 26-24).

Heren 1

De volgende wedstrijd voor Dames 1 is op zaterdag 1 oktober als om 20.00 uur Devoko in de Alternohal op bezoek komt. Een paar uur daarvoor staat er meteen al een kraker op het programma als Heren 1 zal aantreden tegen Dynamo 3. Gelijke een heuse stadsderby. Dat belooft veel.

JM

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 mei 2023 door Jos Mulder
Share Button