Eerste klap MB2 daalder waar

De eerste klap is een daalder waard! Eindelijk na een (zeer) lange reeks verliespartijen staat er nu een overtuigende winst in de uitslag!De laatste winst die ik kan herinneren is van een jaar geleden (eerste wedstrijd na de winterstop tegen Pegasus), maar dat was een 3-1 winst.
Nu een 4-0 winst tegen EVV MB2, dus 5 punten in onze pocket.

Al snel werd duidelijk in de wedstrijd dat dit niveau een stuk lager is dan we in de eerste klasse gewend waren. We hadden niet veel te vrezen en al snel werd het 15-25. De setstanden daarna lieten zien dat het nog steeds overtuigende winstpotjes waren (9-25 15-25 14-25). We staan gedeelde eerste plek (beide 5 punten, maar wij hebben 53 pnt tegen en SDS MB1 62), dus eerste!!!

Ging het spel anders met de meiden? Niet echt, maar nu werden de ballen afgerond met een punt, waar we in de eerst helft in de eerste klasse vaak verzuimde om punten te scoren, ging het nu vrij gemakkelijk. Het was leuk om te zien dat de meiden ontspannen aan het spelen waren. Natuurlijk ging het hier en daar niet helemaal lekker, één keer moest er zelf een timeout aan te pas komen aan onze kant, om daarna weer het spel naar ons toe te trekken. Zelfs de vierde set werd er niet verslapt. We gingen dan ook voor de 4-0 winst, 3-1 was niet genoeg. Later in het seizoen kan dit het verschil maken.

De meiden mogen nog wel leren om het te vieren, want niet elke punt werd (uitbundig) gevierd.
Was het nu wennen, gewoonte, automatische piloot of toch iets anders? Wie zal het zeggen…

We willen niet te hard van stapel lopen, maar deze vijf punten smaakt naar meer. De eerste klap was die bekende daalder, maar er is ook zoiets als: niet te hard van stapel lopen.

We zullen dit seizoen zien waar we naar toe gaan.

Groetjes, Rutger en Raymond

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 17 januari 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *