Een warme groene zaterdag

Op zaterdagmiddag 18 juni was het alom groen. De bijeenkomst van Het Groene Hart kon beginnen. Het was warm, heel warm, maar dat bracht ons brein flink aan het werk. Eerst maar even een voorstel ronde. Ja, ja, er waren inderdaad wat ‘nieuwe’ gezichten. En dat dat uiteindelijk ook een verfrissende blik geeft en stimulerende ideeën, blijkt aan het einde van deze middag.

Mathijs Mast opent en heet iedereen van harte welkom. Bevlogen, met humor, maar ook een serieuze toon. We moeten met Alterno verder. Hoe dan, anders, toekomstgericht, meer betrokken leden….. het groene hart bestaat al langer. Al geruime tijd is het bestuur aan het nadenken over de toekomst. Wie zijn wij als Alterno en wie willen we zijn. Daaraan is de afgelopen jaren in samenwerking met de Rabobank hard gewerkt. Er ligt een mooie plaat, een spreekplaat, die toelichting behoeft. Mathijs legt geduldig alles uit, zonder diep in details te treden. Er staan ook nog de nodige discussiepunten op de sheet. En vragen die beantwoord moeten worden. Hoe gaan we alles invullen en realiseren? Voldoende te doen. Dus na het mooie praatje van Mathijs, gaan we in groepjes uiteen. Vijf onderwerpen worden besproken. Wat willen we ermee en hoe pakken we het aan? En zoals gezegd: fris bloed geeft ook frisse ideeën. En het leuke is, daar wordt dan weer verder op doorgeborduurd.

Het bestuur zoekt hulp. Hulp van iedereen. Een kleine taak, een klein projectje, van korte duur iets doen, samen iets doen. Het bekende gezegde gaat ook hier op: vele handen maken licht werk. En we hebben best veel handen, maar, het samen oppakken van een kleine taak, daar moeten we nog de juiste snaar bij diverse Alternoten voor raken. In ieder geval is een eerste stap gezet en hopelijk is dat het begin van ons voetenpad. Wie loopt mee, wie wil er bij horen, wie zorgt ook dat we voor elkaar zorgen dat we kunnen blijven volleyballen in een gezonde vereniging die voor iedereen toegankelijk is?

Vind je het jammer dat je er niet bij was? Geen probleem hoor. Laat het weten aan één van de bestuursleden dat je ook graag mee wilt doen.  Ons cluppie staat voor ‘verenigen’.  En dat is een werkwoord en dat zal ook altijd zo blijven. Samen werken aan onze club. Dat is toch iets machtigs moois.

Laat bijvoorbeeld eens weten aan het bestuur waar jouw expertise zit. Dat kan zijn omdat het jouw beroep is, maar het kan ook zijn dat het een hobby is, waardoor jij ons met al jouw kennis goed op weg kan helpen. Voor even, volgens je eigen tijdschema en vol enthousiasme, zodat het stokje zo weer overgenomen kan worden. En doe het vooral samen. Samen weet je meer en leer je meer. En wie wil dat nu niet????

Namens het bestuur, bedankt voor de opkomst.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 juni 2022 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *