Een seizoen om van te genieten

Vanaf de eerste training geniet ik enorm van deze spelersgroep en de staf om me heen. De bereidheid en de wil om voor elkaar te werken en beter te willen worden, proef je keer op keer. De waardering van onze leden en supporters voor de energie en de vechtlust die Dames 1 in elk wedstrijd stopt, was vanaf de eerste oefenwedstrijd tegen PDK Huizen voelbaar.

Het seizoen loopt tot nu toe met ups en downs, maar is er zeker één met perspectief richting de toekomst. Het treffend voorbeeld van onze prestaties was afgelopen zaterdag waarin we het twee sets lang, met goed volleybal, de huidige landskampioen Sliedrecht behoorlijk lastig maakten en eigenlijk met 2- 0 voor hadden moeten staan. Helaas waren we na de eerste twee sets niet meer in staat om het niveau vast te houden en zakten we aardig weg. Het onder druk blijven presteren is de belangrijkste uitdaging voor deze relatief jonge ploeg, want met zes speelsters onder de 20 jaar zijn wij, na het Talent Team, het jongste team van de huidige eredivisie. Daarmee wil ik jong zijn niet als excuus gebruiken, maar de juiste balans tussen talent en ervaring in je selectie zorgt ervoor dat je optimaler kunt presteren. Met ervaring in de rugzak maak je, als het er op aankomt, de juiste keuzes.

Sportief gezien zijn we aardig op koers om onze doelstelling, namelijk behalen van kampioenspoule, te realiseren, al moeten we ons niet te veel daarop fixeren en vooral blijven werken aan het verbeteren van onze technische en mentale vaardigheden. Het behalen van de kampioenspoule moet dan het logische gevolg zijn van de vooruitgang die je als het team boekt.

De volgers van de eredivisie weten dat de concurrentie om de kampioenspoule te halen moordend is. Zelfs de ploegen die nu onderaan staan, blijven strijdbaar en snoepen wekelijks punten af bij de andere die bovenin of in de middenmoot meedraaien. Daarom is het elke wedstrijd weer vechten en knokken voor de punten en dat maakt het juist heel boeiend en interessant. Een ding is zeker: we krijgen geen cadeautjes. We moeten het zelf verdienen.

Ali

Dit artikel werd eerder gepubliceerd in de Groene Flits nr.6, 16 dec. 2017.

 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *